I miris i ukus!Ponekad nam pravljenje poslastica baš i ne polazi za rukom iako se ne radi o lošem receptu ili našoj nespretnosti već, na primer, o temperaturi rerne koju treba preciznije namestiti. Evo nekih rešenja za takve situacije.Neravnomerno ispečena koraKrivac za ovo mogla bi da bude prejaka temperatura, pa je kolač iznutra sirov iako spolja lepo izgleda. Kad pravite kolače, držite se tačnih uputstava o dužini pečenja i temperaturi. Ako to nije u pitanju, proverite termometrom kako vam rerna radi prilikom zagrevanja. Ako temperatura koju ste uključili nije ista, očigledno se temperatura rerne ne slaže s onom u receptu. U tom slučaju, pre nego što počnete da pravite drugi kolač, pozovite servisera da popravi kvar. Grudvice u testu Loša glazura
Tajne majstora kuhinje
Napravite kolač bez greške
Stil -
Svi mi koji rado pravimo torte i slatkiše znamo koliko toga može da pođe po zlu. Evo nekih rešenja za najčešće probleme koji nam upropaste trud