Glavna urednica Voga ambasador u Evropi?!
Foto: Rojters

Glavna urednica Voga ambasador u Evropi?!

Stil -
Ana Vintur međutim nije zainteresovana za diplomatiju i zadovoljna je svojim sadašnjim poslom

VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama razmatra da za novog ambasadora u Velikoj Britaniji ili Francuskoj postavi glavnu i odgovornu urednicu "Voga" Anu Vintur, piše danas Nešenel post, pozivajući se na dve upućene osobe.Doduše, navodi list, Vinturova (63) ima i konkurenciju za diplomatsku funkciju u Londonu, budući da je Metju Barzun, koji je bio finansijski direktor Obamine predsedničke kampanje, zainteresovan za ovaj posao.

Njih dvoje su prikupili najveće donacije u predsedničkoj predizbornoj kampanji za Obamu: svako od njih je sakupio više od 500.000 dolara. Mark Lesri, partner i osnivač firme "Avenju kapital menadžment", takođe želi ambasadorsko mesto u Parizu, tvde izvori Nešenel posta.

Međutim portparolka Voga Megan Salt kaže da Vinturova nije zainteresovana za diplomatiju. "Ona je veoma zadovoljna sadašnjim poslom", rekla je Saltova

Portparol Bele kuće Džej Kerni nije želeo da komentariše, kao ni Mark Lesri, dok Barzun, koji je i bivši američki ambasador u Švedskoj, nije bio dostupan, piše američki list.

Podsetimo, glavna urednica američkog magazina Vog Ana Vintur bila je inspiriscija za lik iz knjige i filma "Ðavo nosi Pradu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track