Da se braća ne ljute: Jedan rijaliti, dva pobednika

Master šef u BiH i Hrvatskoj

Da se braća ne ljute: Jedan rijaliti, dva pobednika

Stil -
U finalu u Hrvatskoj pobedi Nikola lesar, a u Federaciji Marko Palfi

Kulinarski šou o Master šef, koji se emitovao u Hrvatskoj i Federaciji BiH, dobio dva pobednika. Naime, u Hrvatskoj je pobedio Nikola Lesar, za gledaoce federalne televizije pobednik je Marko Palfi.Ljubitelji ovog kulinarskog šoua u Bosni ostali su zbunjeni kada su shvatili da su samo dva sata ranije na hrvatskoj televiziji gledali savim drugog pobednika.

U Bosni su samo izjavili da "nemaju logično objašnjenje i da su emitovali materijal koji su dobili od hrvatske Nove TV".

Na Jutjubu je osvanuo i video završnice finala šou koja je emitovan na Novoj TV i Federalnoj televiziji, u kojem se jasno vidi kako je došlo do strašnog propusta.

Šta se zapravo desilo

U toku dana stiglo je i službeno objašnjenje šta se u stvari desilo i ko je pobednik Master šefa. Nova TV je poslala zvanično saopštenje u kojem kaže da je FTV emitovala pogrešnu emisiju.

"Obe verzije završnice superfinala snimljene su još u aprilu. Uobičajena je praksa, u produkciji sličnih emisija, da se snimaju dve verzije završnice superfinala kako bi se sačuvala tajnost podataka o pobedniku. Bodovanje, te odluku stručnog žirija je zabeležio i overio javni beležnik.

Nikola Lesar je pobednik druge sezone Master šefa. Emisija koja je greškom prikazana u BiH nije dostavljena FTV-u kao finalna, ali ona je na našem serveru, kao i sve ranije emisije, upravo zbog očuvanja tajnosti identiteta pobednika, bila do dana emitovanja. Zašto je sa servera skinuta i emitovana kriva emisija, još uvek istražujemo. Na svom Fejsbuk profilu se oglasio i hrvatski pobednik Master šefa Nikola Lesar."Snimana su dva kraja da se zataška curenje informacija o pobedniku, Bosanci su emitovana pogrešan DVD", napisao je Nikola.Međutim, Federalna televizija tvrdi da je samo emitovala gotov materijal koji je na njihov FTP prebacila Nova TV.

http://www.youtube.com/watch?v=_3U-ThSFWjI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track