I Deda Mraza na dijetu, deca nam sve deblja

Loš primer

I Deda Mraza na dijetu, deca nam sve deblja

Stil -
Ako želite da Deda Mraz bude mršav kažete svojoj deci da mu je dosadilo da jede kolače i umesto njih ostavite mu jabuku u zamenu za poklon

Od osamdesetih godina prošlog veka utrostručio se broj debelih, a u čitavom je svetu otprilike je 12,5 miliona gojazne dece od dve do 19 godina. Svakako, deca svoje navike usvajaju od roditelja, ali i onih kojima se dive, pri čemu je Deda Mraz jedan od najpoznatijih likova u celom svetu, koji se barem mesec dana pojavljuje na svim plakatima, reklamama...

Takođe, milioni dece čekaju u redu kako bi mu sela u krilo, pišu mu pisma i o njemu pevaju pesme i čitaju priče.Deca koja veruju u Deda Mraza su deblja. Iz tog razloga razvila se polemika o tome je li potrebno da Deda izgubi pokoji kilogram, što bi mu ujedno sigurno olakšalo obavljanje tako zahtevnog posla.

Još je istraživanje iz 2009. godine pokazalo da postoji veza između zemalja u kojima se Mraz pojavljuje i većeg broja debele dece.

Težina Deda Mraza tradicionalan je deo njegova prepoznatljiva izgleda, ali on je takav još iz perioda kad se debljina poistovećivala s bogatstvom i uticajnošću, napominju stručnjaci.

Mnogi smatraju da bi njegov izgled bilo prilično zahtevno menjati jer tradicija opstaje upravo zbog sigurnosti koju osećamo kad vidimo ili doživimo isto svake godine, ali da ne bi bilo i nemoguće. Tradicije nosimo sa sobom iz detinjstva. Većina nas je prilično emotivna kad su one u pitanju. Ali stvarno mislim da nema ništa loše u tome da se s njima poigramo.

Ako želite da Deda Mraz bude mršav kažete svojoj deci da mu je dosadilo da jede kolače i umesto njih ostavite mu jabuku u zamenu za poklon.

Dekica sa trbušnjcima

Nije sigurni koliko bi tačno Deda Mraz trebalo da skine kilograme kako bi postao pravi uzor deci i da li će biti zadovoljan grickajući celer umesto umakanja čokoladnih kolačića u mleko, ali ako je suditi prema današnjim trendovima onog što predstavlja zdravlje, možemo se kroz nekoliko godina nadati da će umesto prepoznatljivog okruglog lica i stomaka imati "izrezane" jagodične kosti i trbušnjake. Ako ništa drugo, barem će mu biti lakše da se spusti kroz dimnjak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track