Žerar Depardje postao Rus!

Putin potpisao

Žerar Depardje postao Rus!

Stil -
Predsednik Rusije potpisao je dekert kojim se dodeljuje rusko državljanstvo Francuzu Žeraru Depardjeu

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas dekret kojim je francuskom glumcu Žeraru Depardjeu dao rusko državljanstvo.

"Vladimir Putin potpisao je dekert kojim se dodeljuje rusko državljanstvo Francuzu Žeraru Depardjeu", saopšteno je iz Kremlja, a prenosi AFP.

Zvezda francuskog filma zapretio je prošlog meseca da će se odreći svog francuskog državljanstva u znak protesta zbog predloženog povećanja poreza na bogate i odlučio je da se preseli iz Francuske.

Francuska vlada namerava da nametne visok porez svima koji godišnje zarade više od milion evra, što je uzbunilo bogataše u toj zemlji.

Putin je na svojoj godišnjoj konferenciji za štampu prošlog meseca rekao da je spreman da ponudi Depardjeu - koga je nazvao biznismenom i prijateljem - ruski pasoš. "Ako Žerar zaista želi da se preseli u Rusiju ili ruski pasoš, to pitanje će biti pozitivno rešeno", rekao je tada Putin.

Zvezda filma "Sirano de Beržerak" prethodno je pominjao selidbu u Belgiju gde su porezi niži, ali je čest gost moskovskih filmskih festivala i drugih dešavanja u Rusiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track