FASCINIRAN BUCAMA: Fotomodeli od 150 kilograma

Pravo umetnika

FASCINIRAN BUCAMA: Fotomodeli od 150 kilograma

Stil -
Uz veliko poštovanje prema modelima, Loloi provocira standardne modele pop kulture i istorije umetnosti tj. razdoblja u kojima su poveći i zaobljeni atributi hvaljeni i smatrani lepima

Italijanski umetnik Josi Loloi u svom projektu Puna lepota angažovao je modele koji imaju preko 150 kilograma i ponosno ih pokazuju u svoj debljini.

Navodno kamera dodaje deset kilograma, a u slučaju modela 36-godišnjeg fotografa, to ne igra nikakvu ulogu. Naime, fascinacija debelim ženama dovela je Josija Loloija do njujorškog underground pokreta koji radi na prihvatanju debljine. Tu je i našao brojne modele zainteresovane za poziranje i saradnju. Uskoro počeo je s kreiranjem serije provokativnih fotografija žena koje se same deklarišu kao SSBBW (Super-sized Big Beautiful Women).

Uz veliko poštovanje prema modelima, Loloi provocira standardne modele pop kulture i istorije umetnosti tj. razdoblja u kojima su poveći i zaobljeni atributi hvaljeni i smatrani lepima.

Fotograf novim projektom ukazuje na činjenicu da je ženska golotinja obrađivana u opasno uskim okvirima. Retkost je pokazivanje oblina u reklamnoj ili zabavnoj industriji, pa čak i u delima savremene umetnosti.

- Verujem da posedujemo slobodu ukusa i ne trebamo da oklevamo da je isto tako slobodno izrazimo. Ograničavanjem te slobode, pristajemo na život u diktaturi nametnutih estetskih vrednosti- kazao je fotograf na svojoj službenoj stranici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track