Depardje nije došao na suđenje zbog pijanstva
Foto: Rojters.

Saslušanje u Parizu

Depardje nije došao na suđenje zbog pijanstva

Stil -
Glumac je 29. novembra uhvaćen u pijanom stanju kako vozi skuter po Parizu. Tada je priveden i proveo je nekoliko sati u trežnjenju

PARIZ - Glumac Žerar Depardje, u sukobu s francuskim vlastima od kraja 2012. godine, nije danas došao na saslušanje u Parizu povodom istrage da je vozio u pijanom stanju. "Neće biti prisutan, jer je u inostranstvu iz profesionalnih razloga", rekao je njegov advokat Erik de Komon. Depardje je juče bio u Cirihu na dodeli Zlatne lopte 2012. godine Međunarodne fudbalske federacije (FIFA). Glumac je 29. novembra uhvaćen u pijanom stanju kako vozi skuter po Parizu. Tada je priveden i proveo nekoliko sati u trežnjenju. Zbog vožnje u pijanom stanju u Francuskoj se može dobiti kazna do 4.500 evra i zatvor do dve godine, kao i privremeno oduzimanje vozačke dozvole.

Ruski predsednik Vladimir Putin dodelio je 3. januara rusko državljanstvo francuskom glumcu Žeraru Depardjeu (63), koji je nedavno zapretio da će se odreći francuskog pasoša zbog povećanja poreza za najbogatije Francuze. Depardje, jedan od najbolje plaćenih francuskih glumaca, odnedavno živi u Nešinu, belgijskom mestu nedaleko do granice sa Francuskom kako bi izbegao plaćanje poreza u svojoj zemlji.

Francuske vlasti planiraju da 2013. uvedu porez od 75 odsto za bogate čiji su godišnji prihodi veći od milion evra. Kada je Depardje najavio da se seli u Belgiju, francuski premijer Žan-Mark Ero je to nazvao žalosnim postupkom. Depardje mu je na to odgovorio pismom napisanim u gnevnom tonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track