Muškarci u gaćama na kalendaru
Foto: Autowäsche-kalender.de

Svetska senzacija

Muškarci u gaćama na kalendaru

Stil -
Ideja je da se na šaljivi način kontrira izlizanom pojmu kalendarskih fotografija
1 / 7 Foto: Autowäsche-kalender.de

Dve Nemice su nedavno odlučile da već pomalo izlizanu ideju pinap kalendara podignu na sasvim drugi nivo. Za razliku od razgolićenih i, naravno, privlačnih devojaka naslonjenih na skupocene i ništa manje privlačne automobile, zamisao Dženet Šurmajer i Magdalene Šarvačer, bila je potpuna suprotnost.

Kalendar na kom muškarci poziraju u donjem vešu s klasičnim automobilima iz sedamdesetih u pozadini, doživeo je neočekivani prodajni uspeh u Nemačkoj. Kako ističu autorke, svi modeli na fotografijama su njihovi prijatelji, a počele su da ih fotografšu još 2009. godine.

Ideja je bila da se na šaljivi način kontrira već izlizanom pojmu kalendarskih fotografija. Njihov je kalendar vrlo brzo postao svetska senzacija.

- Istina, to su uglavnom bili naši prijatelji koji odavno ne nose atraktivni donji veš. Fotografisale smo ih u onome što smatraju udobnim i u pozama koje su sami odabrali. Nismo ciljali na seksipil, nego samo na dobru zezanciju, ali iznenadilo nas je koliko je pažnje kalendar privukao. Mislim da ga podjednako kupuju i muškarci i žene - rekla je Šermajer.

Kalendare kupuju i automehaničari koji ih kače na zidove u svojim radionicama odmah pored kalendara na kojima su neke od najlepših žena sveta. Cena jednog kalendara je oko 30 eura.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track