PAMETNICA: Ima tri godine i 162 IQ!
Foto: Miror

Član Mense

PAMETNICA: Ima tri godine i 162 IQ!

Stil -
Elis su na testu, koji je uradila na ruskom, izmerili neverovatan koeficijent inteligencije

Mala Elis (Alisa) Ejmos iz Gilforda u Velikoj Britaniji, koja ima samo tri godine, postala je najlmađi član Mense. Čudesna devojčica ima veći IQ čak i od čuvenog fizičara Stivena Hokinga.

Naime, Elis su na testu, koji je uradila na ruskom, izmerili neverovatan koeficijent inteligencije - 162 IQ, a Hoking je kako se pretpostavlja, ima IQ oko 160.

Elis su tako primili u krug najinteligentnijih ljudi na sveti, a samo 18 članova ove organizacije su predškolskog uzrasta.

Devojčicini roditelji su iz Rusije i kod kuće pričaju samo na ruskom jeziku, ali u predškolskoj ustanovi odlično govori engleski jezik. Otac Vitali Ejmos, menadžer prodaje, реkao је da Elis zapravo u početku veoma sporo učila, čak je i slabo govorila.

"Odjednom je počela neverovatno brzo da napreduje, pogotovo u čitanju. Veoma brzo uči brojeve, da računa do 100 i pročitala je sve knjige za decu uzrasta od četiri do pet godina", rekao je Elisin tata.

Elis je članica Mense postala u januaru, a iza sebe je ostavila mnoge velikane sveta, kao na primer bivše predsednike Amerike Abrahama Linkolna, Bendžamina Frenklija i Bila Klintona koji su imali 128, 160 и 137 IQ, što je svakako za veliki respekt. Da bi uporedili još malu pametnicu recemo još da je Napoleon Bonaparta imao IQ 145, a Sigmund Frojd 156, pa tako i ova dva velikana zaostaju iza male Elis.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track