Neka testenina bude ukusnija

Mali kuvarski trikovi

Neka testenina bude ukusnija

Stil -
Nikad ne lomite špagete da bi stale u lonac. Bolje pustite da vire dok se malo ne opuste, pa ih lagano potopite do kraja i promešajte

Ako vam testenina ne ispada ukusno onoliko koliko biste želeli, verovatno pravite greške ili preskačete neke veoma bitne korake u pripremi.Šta ne treba raditi♦ Nikad ne lomite špagete da bi stale u lonac. Bolje pustite da vire dok se malo ne opuste, pa ih lagano potopite do kraja i promešajte.♦ Nije dobro da u vodu za kuvanje testenine dodajete ulje, jer ne želite da se lepi. Testenina će tako biti masnija i sos se kasnije neće upiti u nju.♦ Nemojte dugo da ispirate testeninu nakon kuvanja, jer ćete isprati i ukus. Dovoljno ju je kratko provući kroz mlaz hladne vode.Šta treba raditi♦ Za kuvanje testenine uvek koristite veće šerpe. Dobro je i kad su lagane, jer će voda ponovo brzo proključati kad u nju ubacite testeninu.♦ Vodu posolite tek kad proključa, jer će testenina tako biti najukusnija.♦ Testeninu promešajte čim je ubacite u šerpu i nekoliko puta tokom kuvanja da se ne zalepi za dno.♦ Ako na pakovanju piše da testenina treba da se kuva deset minuta, probajte je dva minuta manje. Sveža testenina isplivaće na površinu čim bude gotova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track