Šta jesti na poslu a da nisu sendviči?

Recite ne brzoj hrani

Šta jesti na poslu a da nisu sendviči?

Stil -
Smanjite unos bureka, pica i pogačica i umesto toga za doručak pojedite jogurt sa muslijem, a za ručak zdrav obrok koji ste poneli od kuće

Dobro za zdravlje, ali i budžet!Dosta vam je peciva, sendviča, i sličnih pekarskih obroka koje svakodnevno jedete kako biste siti izdržali dan na poslu? Ako svom telu zaista želite najbolje, recite ne tolikoj količini ugljenih hidrata i konačno počnite da se hranite zdravo.Naravno, u većini slučajeva znači da nešto treba da skuvate kod kuće. Ako vam se baš ne nose čorbe na posao (a bile bi najbolji i najzdraviji izbor), jer su nezgodne za nošenje, pokušajte sa hladnim salatama, u kojima ima i testenine ili pirinča.

Supersalata za vitku linijuAko ste dan ranije na jelovniku imali meso, a ostao vam je komad, napravite salatu sa povrćem i mesom, to izrazito zdravo i hranljivo jelo. Pečena piletina ili riba su takođe odličan izbor, a u kombinaciji sa salatom su i veoma zdrav obrok.

Ne budite lenji, napravite sendvič kod kuće
Ne budite lenji, napravite sendvič kod kuće

Prva pomoćKad vam se ukaže prilika, kupite posudu koja dobro dihtuje, jer ona savršeno čuvati hranu od spoljašnjih uticaja, a samim tim i vaš organizam. Ako u toku nedelje baš ne stignete svaki dan da nešto skuvate ili da napravite zdrav sendvič od integralnog hleba, nemojte pokleknuti pred burekom i picama, već kupite jogurt i u njega stavite žitarice (musli) - to je zasitno i hranljivo.Odličan izbor su i nemastan sir, tunjevina i salata od više vrsta povrća, a za desert umesto čokoladice pojedite neku voćku. Organizam će vam biti zahvalan, a i linija će biti dobra.

Birajte hranu sa što manje mastiLepo je kada firme imaju makar mikrotalasnu rernu pa da zaposleni za vreme ručka jelo mogu da podgreju, ali pošto je uglavnom nema, onda se potrudite da bar hladno jelo koje ste poneli od kuće bude ukusno i nemasno. Okanite se zagrevanja jela na radijatoru, naročito ako u njemu ima svežih namirnica - to je dobitna kombinacija za salmonelu jer hrana nije termički obrađena pa je opasna.

Krofne i sedenje nisu dobri saveznici vitke linije
Krofne i sedenje nisu dobri saveznici vitke linije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track