NAPOKON ZNAMO ŠTA JE ONA BELA ČUDNA STVAR U ŽUMANCETU: Sada možete mirno da spavate!
Foto: Jutjub

Ko bi rekao!

NAPOKON ZNAMO ŠTA JE ONA BELA ČUDNA STVAR U ŽUMANCETU: Sada možete mirno da spavate!

Zanimljivosti -
Da li ste ikada čuli za izraz čajlejza nekada? Nismo ni mislili da jeste. Za vas koji pojma nemate o čemu pričamo, to je ono belo, što liči na trakicu-konac što visi sa žumanceta kada razbijete jaje.

I dok se milioni i milioni jaja konzumiraju svaki dan, sumnjamo da je mnogo ljudi našlo vremena da sazna šta je taj mali kanapčić i čemu služi.Prvo, bitno je da vam kažemo da to nije neka vrsta uvrnute pileće pupčane vrpce, to je potpuno sigurno. U stvari, to je, tačnije to su (jer ih ima dva) mogu da se nađu na obe strane žumanca. Oni deluju kao neka vrsta sidra, a zadatak ovog malog končića je da drži žumance u centru jajeta!

Obično ih primetimo kada odvajamo belance od žumanca, potpuno su jestivi i nema potrebe da paničite oko toga. Plus, jednom kada se umute u kajganu nikada nećete znati ni da su postojali tu. Zabavna činjenica je da kada vidite te končiće to je siguran znak da je u pitanju sveže jaje.Oni nestaju kako jaje stari, tako da ako ne nađete nijedan končić na vašem dragocenom jutarnjem jajetu, onda slobodno možete da pretpostavite da su "sedeli" u frižideru predugo.

(ViralThread)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track