(VIDEO) PIŠKITE DOK SE TUŠIRATE: Evo kako Estonci štede vodu
Foto: Twitter/screenshot

Reklamna kampanja

(VIDEO) PIŠKITE DOK SE TUŠIRATE: Evo kako Estonci štede vodu

Zanimljivosti -
Neobična reklamna kampanja lansirana je u Estoniji. Naime, autori šokantnog reklamnog panoa pozivaju građane da kombinuju dve stvari - malu nuždu i tuširanje.

Prema inicijatorima kampanje "Piški dok se tuširaš", na ovaj način, svaki Estonac može uštedeti 3.000 litara vode godišnje.

"Dvočlane porodice mogu uštedeti 6.000 litara vode, a tročlane - 9.000. Kada bi se svaki Estonac pridržavao ovih pravila, na godišnjem nivou, mogli bismo da uštedimo 4 milijarde litara vode, što je jedna petina ukupne količine vode u jezeru Ulemiste, najvećeg jezera u okolini Talina, koje je i najveći deo sistema za snabdevanje vodom Talina", kažu promoteri kampanje.

Inicijativa koja od građana traži da štede vodu tako što će obavljati malu nuždu dok se tuširaju, izazvala je veliku diskusiju na ovu temu u Estonskom društvu.

Ipak, ovo nije tako originalna ideja. U Brazilu je 2009. godine lansirana slična kampanja, a inicijatori su objavili animiranu reklamu sa porukom - "Piškite dok se tuširate, spasite prašumu."

(news4u)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track