POSLEDNJI OBILAZAK: Slonica se srušila mrtva pošto je čitav život nosila turiste
Foto: Printscreen Facebook

Tužna sudbina

POSLEDNJI OBILAZAK: Slonica se srušila mrtva pošto je čitav život nosila turiste

Zanimljivosti -

Slonica Sambo, koja je sprovela mnoge posetioce po Kambodži, preminula je usled prevelike toplote i velikog tereta.

Sirota slonica koja je čitavog života trenirana da nosi turiste po verskom hramu, kolabirala je. Za nju je ovo bio poslednji obilazak.

Sambo je bila u službi turista od 2001. ali, u petak je slonica koja je u tom trenutku imala između 40 i 45 godina pala, posle čega se više nije digla.

" Naš veterinar je zaključio da je umrla od srčanog udara zbog visoke temperature i nedostatka vetra", rekla je Oan Kiri, menadžer kompanije Angkor.

Inače, ona je neposredno pre smrti bila na turi koja je trajala 40 minuta na temperaturi od 40 stepeni, što joj očigledno nije prijalo.

Njena smrt, uzbunila je mnoge aktiviste za prava životinja koji su protiv ovakve prakse. Iskorišćavanje slonova za vožnju je okrtuno. Oni smatraju da o životinjama moramo više da brinemo i da ovakve situacije nipošto ne treba da se događaju.

"Turisti jašu slonove i nanose im štetu", jedan je od komentara ljudi koji su se usprotivili ovakvoj turističkoj atrakciji.

Aktivisti su pozvali ljude da Sambina smrt mora biti poslednji poziv za društvo i ljude koji se bave ovakvom vrstom turizma, i da prestanu da ovu užasavajuću praksu.

(Mirror.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track