PREŠAO 400 KILOMETARA DO KUĆE: Posle 12 dana nostalgični pas vratio se prvobitnim vlasnicima
Foto: Twitter/screenshot

Pero

PREŠAO 400 KILOMETARA DO KUĆE: Posle 12 dana nostalgični pas vratio se prvobitnim vlasnicima

Zanimljivosti -

Ovčar Pero nekako je uspeo da pronađe put natrag do svojih vlasnika koji su bili udaljeni 400 kilometara.

Alan Džejms (54), farmer iz Severnog Velsa, odvezao je Pera automobilom u njegov novi dom u Kokermatu u Kambriji, ali posle 12 dana putovanja, on se vratio kući.

Sheepdog Pero travels 240 miles to former home near Aberystwyth. http://relevantcontenttoday.com/sheepdog-pero-travels-240-miles-to-former-home-near-aberystwyth/

Posted by Relevant Content Today on Monday, April 25, 2016

"Ovo je neverovatno, ali nemamo nikakvu ideju kako mu je ovo pošlo za rukom. Mora da ima satelitsku navigaciju u mozgu", rekao je Alan.

Pero je jedan od 15 ovčara na porodičnoj farmi, ali je porodica iz Kambrije želela da ga usvoji. Ipak, njegova nostalgija za domom navela ga je na ovo neverovatno putovanje.

"Ovčari mogu za jedan dan preći mnogo kilometara. Ali zaista je misterija kako je pronašao put natrag. Ne znamo kako se prehranio i da li je ustopirao neki automobil. Ali bili smo fascinirani kada smo ga ugledali na pragu. Voleli bismo da rešimo misteriju i saznamo kako mu je sve ovo uspelo", kaže Alan.

Morning! Here’s an amazing story! Meet Pero, the sheepdog who made his own way back to Wales from his new home in...

Posted by Radio Carmarthenshire and Scarlet FM on Monday, April 25, 2016

Njegova supruga, Šan (47), rekla je kako se sada od Pera i njegove lojalnosti nikada neće odreći i kako je Pero dobrodošao da ostane zauvek na farmi.

"Bio je veoma uzbuđen kada se vratio među ostale pse. Mi imamo mnogo pasa, ali našem prijatelju u Kambriji bio je potreban ovčar. Velika je misterija kako je Pero uspeo da se vrati. Znamo da psi umeju da pronađu put do kuće, ali 400 kilometara je veoma velika razdaljina", rekla je ona.

Man's Best Friend! This is a truly amazing story about a sheepdog called Pero who tracked its way home over an...

Posted by Blue Horizons Marketing on Tuesday, April 26, 2016

(Metro.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track