OVU 9-GODIŠNJU DEVOJČICU UDARIO JE AUTO: Njeni roditelji su je jedva prepoznali 17 godina kasnije!
Foto: Hefty

Svaka čast!

OVU 9-GODIŠNJU DEVOJČICU UDARIO JE AUTO: Njeni roditelji su je jedva prepoznali 17 godina kasnije!

Zanimljivosti -

26-godišnja Jasmin Britni iz Finske nije prosečna mlada žena. Još od njene nesreće koja se desila pre mnogo godina, ona je paralisana od vrata naniže i osuđena na život u invalidskim kolicima.

Nije joj uvek lako, ali Jasmin je pronašla jedinstveni hobi koji joj pomaže da prevaziđe svoj invaliditet.Jasmin provodi po 4 sata dnevno u spremanju. Ona dobija inspiraciju od svojih idola: Barbike, Britni Spirs, Pepeljuge, Princeze Jasmin itd. Ovo su modeli koje ona pokušava da imitira izgledom. Ovo je skupa i dugotrajna procedura: Ona je tokom prošle godine potrošila skoro 15.000 dolara na svoj "hobi", ali za Jasmin, to je jako bitno.

"Pokazivanjem moje unutrašnje Barbike i princeza iz bajki, podstičem svoje samopouzdanje", rekla je Jasmin koja od malena voli Spajs grls i Diznijeve princeze. U njenom ukusu se ništa mnogo nije promenilo od nesreće koja se desila u detinjstvu.

"Bio je to divan sunčani dan i taman sam dobila svoj džeparac", seća se Jasmin. 17. marta, 1998. godine, 9-godišnju Katarinu Koskirantu (njeno nekadašnje ime) udario je taksi, a ona je letela 23 metra kroz vazduh. Vozač je nije video jer je kucao poruke na telefonu i pritisnuo je kočnicu prekasno. Devojčica je hitno odvedena u bolnicu.

Kada se probudila u bolnici, Jasmin nije osećala svoje telo."Videla sam po pogledu mojih roditelja da nešto nije u redu", rekla je Jasmin. Bilo je pravo čudo da je uopšte i preživela, ali imala je nekoliko lomova na kičmi i nije bilo nade da se to popravi. Njena porodica dala je sve od sebe da je podrži. Njene sestre Jane i Satu, tada 14 i 24, čitale su joj dosta bajki dok je bila u bolnici.

Dok je ležala paralizovana u krevetu sa cevkom za disanje, Jasmin je donela odluku: Umesto da odustane od svog života i snova, ona se vratila svojim herojima iz detinjstva koji su joj pomogli da se suoči sa teškoćama. Njena dobra prijateljica i negovateljica Henrika pomaže joj svaki dan sa šminkom, garderobom i negom. Jasmin joj je beskrajno zahvalna na podršci.

Ipak, ona se nije zaustavila samo na šminki i frizuri, ona je i zvanično promenila ime u Jasmin Britni po njenim omiljenim likovima Britni Spirs i princezi Jasmin."Nikada ne napuštam kuću bez savršenog Barbi izgleda i visokih štikli, iako ne mogu da hodam", rekla je Jasmin.Njen izgled se pretvorio ne samo u ekscentični hobi, već i u simbol nade za sve one koji se bore sa sličnim problemima. Jasmin sada radi na svojoj diplomi i nada se da će postati modni dizajner. Ona podiže svest preko svog Fejsbuka i Jutjub kanala.

Možda njen izgled nije potpuno vaš stil, morate da joj odate čast za samopouzdanje i odlučnost. Mnogi ljudi teško prevazilaze ovakve teške povrede. Njena transformacija je podsetnik svima da ne treba da se odreknemo svojih snova!

(Hefty)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track