(VIDEO) BESNI VOJNICI: Ovu su najopasniji mravi na svetu, napadaju čim osete pretnju
Foto: Youtube/screenshot

Avantura

(VIDEO) BESNI VOJNICI: Ovu su najopasniji mravi na svetu, napadaju čim osete pretnju

Zanimljivosti -

Kojot Peterson, avanturista koga na Jutjubu prati preko milion obožavatelja, predstavio je koliko je po čoveka neugodan samo jedan mrav sekač, pripadnik vrste koju je moguće pronaći u Južnoj i Srednjoj Americi.

Ukoliko ste osoba koja ne trpi prizore pune krvi, savetujemo vas da ne gledate video, jer su ovi mali mravi za samo jedan minut u stanju da prilično povrede čoveka.

Beskompromisno napadaju čim osete prijetnju, pa su tako i Petersona i njegovog hrabrog snimatelja jer su se previše približili njihovom domu.

Mravi sekači (ili krupnoglavi sekači) imaju izuzetno snažnu i oštru čeljust, a služi im da iseku lišće koje potom odnose sa sobom u mravinjake. To čine kako bi se prehranili, a obeduju micelije gljiva koje nastaju na ostacima lišća.

Peterson je u videu naveo da samo jedna kolonija može imati osam miliona neugodnih 'mališana', pa ne želimo ni da zamislimo šta bi se dogodilo s čovekom koga bi napalo par hiljada besnih vojnika.

Pogledajte šta je Peterson zabeležio u nekoj od kostarikanskih šuma i naučite lekciju - s ovim mravima se ne treba šaliti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track