5 PREDOSEĆAJA DA JE SMRT BLIZU: Istinitite priče o jezivoj intuiciji koje su potvrdile najgore!
Foto: Profimedia

5 PREDOSEĆAJA DA JE SMRT BLIZU: Istinitite priče o jezivoj intuiciji koje su potvrdile najgore!

Zanimljivosti -

Predosećaje imaju svi, ali ključno pitanje koje se nameće da li su oni rezultat šestog čula, viših sila ili straha odnosno odbojnosti prema nečemu. I dok je većina predosećaja neutemeljena, neka su se strašna predviđanja pokazala neverovatno tačnim.

Pet takvih predosećaja opisana su u stvarnim pričama ljudi:

1. Noćne more se ostvarile

Amerikanka Keti Lavton imala je zastrašujuće noćne more nedeljama pre planiranog puta s mužem u Kinu i Maleziju. Kako se datum polaska približavao, bila je toliko nemirna da je nabavila četiri "lutkice za brigu", svojevrsnu zaštitu. Njene kćerke su joj rekle da je smešna i nisu pridavale pažnju majčinom predosećaju. Keti je bila toliko zabrinuta da je jednu lutkicu uzela sa sobom. Ona i njen suprug su se 8. marta ukrcali na malezijski let MH370.

Nakon vesti o nestanku leta, njihove kćerke otišle su u roditeljsku kuću, ali nikad nisu dobili konačno objašnjenje šta se dogodilo sa njihovim roditeljima, osim da su nestali. U kući su pronašli preostale tri lutkice, a strahovi njihove majke tada su poprimili drugo značenje. Svaka je uzela po jednu lutkicu za sećanje na njihovu majku.Pogledajte Diskaveri dokumentarac o nestalom letu:

2. Znao da mu je otac umro?

Početkom 2009. izraelska ofanziva na Pojas Gaze bila je u punom mahu, a bombe i meci su leteli na sve strane te odnosili ljudske živote. Šestogodišnji dečak Bara Abd al Rahman Badavi probudio se 7. januara glasno plačući pa je majci ispričao kako je sanjao da je tata umro. Dečak je neutešno plakao, a sat vremena nakon toga, zazvonio je telefon i stigla je potvrda - njegov otac je poginuo zajedno s ujakom u eksploziji. Od tog dana neutešni dečak živi u strahu za živote svojih bližnjih. Dečaku je dijagnostifikovan PTSP.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3. Rekao da će njegovo ime čuti svet

Majk Brovn je ubijen 8. avgusta 2014. u tragičnom incidentu koji je uznemirio ceo svet. Osamnaestogodišnji mladić ubijen je nakon sukoba s policajcem u Fergusonu, Misuri. Verzija policajca je da je ignorisao njegove pozive da stane, dok svedoci tvrde kako je Majk stajao na mestu s rukama u vazduhu. Sud je oslobodio policajca krivice, ali slučaj je dobio ogroman publicitet te je bio povod brojnih protesta na račun rasne diskriminacije.Brovnova pomajka Kal veruje kako je on pre svoje smrti imao snažan predosećaj da će umreti. Tvrdi kako je Majk s njom pričao o Bogu i smrti mesec dana pre smrti, premda inače nije. Takođe, imao je česte snove o krvavim čaršavima obešenim na konopcu za veš, a Kal misli da je to bila vizija njegove odeće nakon pucnjave. Osim toga, Brovn je nakon diplomiranja rekao nešto što je za par meseci ispalo poprilično tačno: "Ceo svet će znati moje ime".Više o incidentu u kojem je poginuo:

4. Rekao je ocu da se neće videti

Greg Bakli je bio američki vojnik u Afganistanu zadužen za obučavanje tamošnjih vojnika već s 21. godinom. Nakon sukoba s Afganistancem kojeg je obučavao, osećao je veliku uznemirenost koju je prijavio nadređenim. Rekao im je kako oseća da bi se lokalci mogli okrenuti protiv Amerikanaca. U telefonskom razgovoru sa svojim ocem, koji je kasnije to prepričao medijima, Greg je rekao kako ako do novembra te godine ne dođe kući, onda nikada neće ni doći. Par dana nakon toga Grega je ubio mladić kojeg je obučavao, a naknadno je ubio još dva marinca.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

5. Baš nije želeo da ide...

Nekoliko dana pre planiranog puta do njegove bake na Bali, 11-godišnji Migel Panduvinata stalno je ispitivao svoju majku o bogu i tome šta se događa s dušom nakon što umremo. Pre toga, dečaka nisu zanimale takve teme i njegovoj majci je to bilo čudno, naročito jer je dečak vedre naravi odjednom postao nervozan i nesrećan. Njegovo raspoloženje se pogoršavalo približavanjem leta, a noć pre puta majka ga je morala celu noć držati u naručju i umirivati ga.

Sledećeg dana Samira je odahnula jer je Migel bio vedriji i šalio se sa svojim starijim bratom. Nakon što su se oprostili s majkom, Migel se pre ulaska u avion iznenada okrenuo i potrčao njoj da se još jednom zagrle. Rekao joj je kako će mu nedostajati pa je pitao šta će se dogoditi ako se avion sruši.Majka je dala sve od sebe da ga umiri i rekla da nema šanse da se to dogodi. Ispalo je tako da im je to bio posljednji zagrljaj - dva sata nakon toga majka je obaveštena da je avion pao. Samira čvrsto veruje kako je Migelov predosećaj bio stvar sudbine te žali što nije poslušala dečaka, misleći da bi tako mogla sinu spasiti život.(Express.hr/Stil Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track