Najnovije vesti

KOLIKO SRBI PUŠE? Predstavljamo vam evropsku mapu zavisnosti od duvana
Foto: Printscreen

Purnja se, purnja

KOLIKO SRBI PUŠE? Predstavljamo vam evropsku mapu zavisnosti od duvana

Zanimljivosti

I pored svih medicinskih studija o štetnosti duvana, čini se da broj pušača u našoj zemlji i regionu ne opada, a taj problem izgleda dele skoro sve slovenske države.

Svi znamo da je pušenje jedna ružna navika, pa ipak veliki procenat stanovništva ipak puši, naročito u slovenskim državama koje su ovim problemom zahvaćene kao epidemijom.

Još jednom u pomoć zovemo mape Jakuba Mariana koje pokazuju koliko cigareta godišnje popuši jedan stanovnik svake evropske države, ali zbog rezultata ćemo akcenat ipak staviti na slovenske zemlje. Anketa je obavljena sa ljudima od 15 godina starosti pa na dalje, 2007. godine. Moguće da su se za 9 godina koliko je prošlo otkad je anketa sprovedena stvari promenile, ali statistika za toliko odstupanje ipak nije čula, tako da su najverovatnije rezultati i dalje, više ili manje validni.

Godišnja potrošnja cigareta (Foto: Imgur printscreen)
Godišnja potrošnja cigareta (Foto: Imgur printscreen)

Po ovoj mapi možemo videti da je naša zemlja u samom vrhu liste onih koji najviše puše u Evropi,. Kad bolje pogledamo odneli smo zlato koje sija kao katran, što nikako nisu lepe vesti.

(Slavorum/EPK)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...