Najnovije vesti

NISTE DOVOLJNO PRODUKTIVNI? Ove navike morate ŠTO PRE da izbacite!
Foto: Profimedia

Saveti

NISTE DOVOLJNO PRODUKTIVNI? Ove navike morate ŠTO PRE da izbacite!

Zanimljivosti

Svi želimo biti produktivni baš svaki dan. Ipak, koliko god se trudili rešiti posao brzo i učinkovito, često se susrećemo s nizom prepreka koje sprečavaju našu produktivnost.

Većina tih prepreka dolazi u obliku sabotirajućih loših navika. Prepoznavanje istih prvi je korak prema cilju da postanemo produktivniji, a njihovo razbijanje može biti lakše nego što mislite, ako se odlučite na određene akcije. "Business Insider" je nedavno istaknuo vrhunske načine kako raditi pametnije umesto teže. Strategija je predstavljena kao spisak loših navika kojem morate razbiti što je prije moguće kako biste od početka dana do sklapanja oči uveče bili maksimalno produktivni.

PRESTANITE odgađati alarm u jutarnjim satima.

Započnite dan na desnoj nozi tako što ćete se oduprijeti potrebi za odgađanjem alarma. Pet dodatnih minuta sna mogu vam se učiniti iznimno potrebnima za tijelo, ali istina je biranje odgode zapravo čini više zla nego dobra. Čim alarm krene zvoniti, endokrini sustav ispušta hormone za budnost koji pripremaju mozak i tijelo za ostatak dana. Po povratku u san, petljate se u prirodne procese, a nekoliko dodatnih minuta sna imat će veoma mali pozitivan učinak na razinu umora koji će vas savladati ostatak dana.

PRESTANITE najteži posao ostavljati za kasnije.

Svi mi imamo tendenciju pozabaviti se jednostavnim stvarima na prvom mestu. Međutim, naša snaga volje počinje nestajati kako dan prolazi, a mi smo sve manje sposobni obaviti najteži zadatak na kraju. Započnite svoj radni dan izvršavanjem najzahtevnijih, važnih zadatka. To će biti izazovno, ali vaše šanse za uspeh najveće su upravo u tih prvih nekoliko sati. Završetak najtežeg zadatka postaviće ton za ostatak dana i učiniti vas produktivnijima na poslu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

PRESTANITE se koristiti multitaskingom.

Iako multitsking izgleda kao recept za uspeh, zapravo je reč o lošoj navici koju treba izbaciti iz života ako želite biti produktivniji. "Business Insider" navodi da je jedno istraživanje pokazalo da je mizernih 2% stanovništva sposobno odraditi dobar multitasking. Za nas ostale, pokušaj bavljenja različitim poslovima u isto vreme dovodi nas do sporijeg i manje učinkovitog rada.

PRESTANITE više ceniti posao od sna.

Ako ne stavljate svoje zdravlje na prvo mesto, vaš rad će početi patiti. Dobar san ključ je za povećanje produktivnosti, pametnije odlučivanje i ukupnu sreću. "Business Insider" navodi da je nedavna studija otkrila izravnu povezanost između nedostatka sna i neučinkovitosti na radnom mestu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(wall.hr)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...