(VIDEO) UMETNOST NA DNU OKEANA: Ovaj prizor će vas ostaviti BEZ DAHA!
Foto: Printskrin

Divno!

(VIDEO) UMETNOST NA DNU OKEANA: Ovaj prizor će vas ostaviti BEZ DAHA!

Zanimljivosti -

Životinjsko carstvo je jedan nepresušan izvor inspiracije i zanimljivosti, naročito kada je u pitanju morski svet koji nije u potpunosti istražen. Do sada smo svi čuli za ribu Balon ili Fugu ribicu koja kada se nađe u opasnosti naduje i na taj način odbija neprijatelje.

Pored zanimljivog izgleda, ona predstavlje jedan od većih delikates jela u Japanu, a nedavno je postala popularna i po svojoj “umetničkoj” prirodi.

Kako bi privukao pažnju ženke, mužjak (koji inače ima vrlo neprimetan izgled) se koristi neverovatnim talentom – pravljenjem različitih oblika od peska. Njegov glavni alat su njegova peraja sa kojim pravi obrise u pesku različitih dubina i oblika. Školjke koje se nalaze na putu njegovog kreiranja koristi kao dodatni ukras koje stavlja na posebna, izbočena mesta svoje kreacije.

Mužjak je pri oprezu 24 sata u jednoj nedelji kako bi stalno popravljao svoju kreaciju koju morska struja polako urušava. Na kraju, uklanja sa površine peska čestice koje “prljaju” umetničko delo i mirno čeka ženku koja će mu se pridružiti.

Video odgledajte do kraja, garantujemo da će vas ostaviti bez daha!

(zenskimagazin.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track