DOBRA VEST ZA PIVOPIJE: Verovali ili ne, pivo JAČA i IZGRAĐUJE mišiće!
Foto: Profimedia

Uživajte u omiljenom piću!

DOBRA VEST ZA PIVOPIJE: Verovali ili ne, pivo JAČA i IZGRAĐUJE mišiće!

Zanimljivosti -

Svi ljubitelji piva od sada imaju još jedan dobar razlog da uživaju u omiljenom piću. Naime, tim japanskih naučnika nedavno je dokazao da pivo povoljno utiče na snagu mišića. Naravno, u svakoj sjajnoj informaciji postoji i neka kvaka, a u ovom slučaju reč je o količini piva koju bi trebala popiti. Naime, da bi se video potpuni učinak, trebali bi popiti 72 litre.

Naučnisi sa univerziteta "Tokushima" dokazali su da flavonoidni sastojka piva, poznat kao 8-PN, značajno smanjuje atrofiju mišića kod laboratorijskih pacova. Sjajna je to vest, ali pred naučnicima je sada dug put otkrivanja način na koji bi se 8-PN mogao uneti u ljudski organizam, ali bez alkoholnog trovanja zbog potrebne količine. Dakle, izolovano od piva.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Na taj način bi se pomoglo mnogima, posebne osobama starije životne dobi, astronautima čiji mišići mogu atrofirati dok su u svemiru, a rađa se nada i za pomoć osobama s paralizom.Do tada, vredi upamtiti da pivo već sada donosi brojne zdravstvene prednosti, posebne crno pivo, koje je bogato brojnim vitaminima, mineralima i antioksidansima.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(zdravakrava.24.sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track