8 malih promena u ishrani koje daju najbolje rezultate
Foto: Shutterstock

BRZO I ZDRAVO MRŠAVLJENJE

8 malih promena u ishrani koje daju najbolje rezultate

Zanimljivosti -

Učinite svoje obroke ukusnijim i zdravijim i na taj način ubrzajte proces mršavljenja, piše Men's Health Srbija.

Kvalitet i obim obroka koji jedete zavisi od mnogo stvari - od toga da li ste kod kuće ili žurite da što pre pojedete jer ste na poslu.Bez obzira na sve okolnosti nije lako u isto vreme imati ukusan i zdrav obrok.9 tajni nutricionizma:

Bez poštovanja ovih pravila nema mršavljenjaUkusna brza hrana i velike porcije u restoranima nisu vaš saveznik, posebno ukoliko imate nameru sa skinete višak kilograma.

Na svu sreću, postoji mnogo načina da kontrolišete veličinu porcija koje jedete i tako izbegnete nepotrebne kalorije.

TRIK SA SENDVIČOM

Ovaj trik je jedan od najomiljenijih kod osoba koje drže dijetu. Sve što treba jeste da sklonite gornje parče hleba sa sendviča i tako smanjite broj kalorija i ugljenih hidrata koje unosite u svoj organizam.Ako hoćete da u potpunosti izbacite hleb umesto njega možete koristiti listove zelene salate.

HUMUS UMESTO MAJONEZA

Majonez sendvič čini ukusnijim, ali je u isto vreme pun kalorija. Kao rezervna opcija najbolje se pokazao humus koji ima sličan ukus, a uz to je prepun proteina.

GOTOVE SALATE

Gotove kupovne salate u sebi sadrže različite dresinge koji su puni kalorija i šećera. Zato se preporučuje da odvajate salatu i dresinge kada ih kupujete u restoranima brze hrane.U salatu stavljajte dve kašike dresinga umesto da celo pakovanje stavite u salatu. Na taj način ćete kontrolisati unos kalorija.

SVEŽE UMESTO OSUŠENOG VOĆA

Male količine osušenog voća u sebi sadrže mnogo više kalorija od iste količine svežeg voća. Ukoliko volite slatki ukus nečeg voćnog u vašoj salati izbegavajte recimo suvu brusnicu, a umesto nje u salatu dodajte nekoliko kriški svežih jabuka.

VELIKA SALATA SA NISKOKALORIČNIM POVRĆEM

Velike porcije salata od povrća koje je ispunjeno vodom poput rotkvice, šargarepe ili krastavca možete jesti bez straha da će to uticati na vašu liniju. A zbog veličine same porcije bićete duže siti.

SUPE OD POVRĆA UMESTO KREM SUPA

Želite da pojedete nešto toplo za ručak? Najbolja opcija su supe od povrća, piletine ili sočiva.Za razliku od krem supa na bazi mleka koje su pune kalorije, bistre supe su zdravije i bolje prijaju našem stomaku.

BEZ PRELIVA

Ukoliko knedle nisu nešto što volite, svoju omiljenu krem supu jedite bez različitih nadeva ili dodataka kao što su krekeri, maslinovo ulje ili hleb. Uz ovaj trik ćete i dalje moći da jedete svoju omiljenu supu ali bez viška kalorija.

PEČENI UMESTO PRŽENOG KROMPIRA

Bez dodataka, srednje pečeni krompir u sebi sadrži 161 kaloriju. Uz samo malo soli ili ljutog sosa što je tipično za pomfrit, brojka kalorija skače na 224.Za sve ljubitelje krompira preporučuje se pečeni krompir u svojoj ljusci. Možete da ih napravite pet ili šest, zamotate ih folijom i stavite ih u frižider. Tako ćete čitave nedelje imati ukusnu užinu koju ćete po potrebi zagrejati u mikrotalasnoj pećnici.

SA SAJTA MEN'S HEALTH SRBIJA PREPORUČUJEMO JOŠ I:

Recept dana: Ramstek sa palentom

Muški afiniteti: 7 neočekivanih stvari koje obožavamo kod žena

Pravila postojanog mirisa: Kako da vam parfem duže traje?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track