POSTOJI NAČIN DA VIŠE NE GUBITE BITNE STVARI: Iskoristite ova 4 fantastična TRIKA! Sjajno!
Foto: Profimedia

Oduševićete se

POSTOJI NAČIN DA VIŠE NE GUBITE BITNE STVARI: Iskoristite ova 4 fantastična TRIKA! Sjajno!

Zanimljivosti -

Postoje neki mali trikovi zahvaljujući kojima možemo naučiti svoje mozak da pamti i locira stvari koje nam svakodnevno trebaju. Za početak, bitno je odrediti "mesto na kom žive".

Koliko puta ste kasnili na posao jer niste mogli naći ključeve od auta? Ili, sećate li se gde ste stavili kremu s faktorom koju niste nosili od jeseni?

1. Savršeno pozicioniranje

Ovo je osnovno pravilo dovođenja doma u red. Ona smatra da svaka stvar koja nam je iz nekog razloga bitna treba imati svoje mesto "stanovanja" u domu. Nakon što prvi put smestimo te bitne stvari na "svoja mesta", kao što je torba, ključevi od auta, naočare, dokumenti, nakit i slično, mozak će za par dana "snimiti" koje mesto zauzima koja stvar.

2. Pravilo 50 centimetara

Profesor koji se godinama bavi teorijom pronalaženja, savetuje da u situacijama kad ne možemo nešto pronaći, najveća šansa je da se ta stvar nalazi oko 50 centimetara udaljena od poslednjeg mjesta na kom se sećamo da smo je koristili. Pre nego što okrenete ceo stan naopačke, dobro pregledajte svaki milimetar ovog prostora.

3. Razmislite gde ste sve bili

Pokušajte da podstaknete sećanje pomoću mirisa, zvuka ili ukusa za koji ste sigurni da se pojavio u vremenu kad ste otprilike izgubili ili zadnji put koristili, na primer, mobilni telefon. Aktiviranje više čula će pomoći mozgu da pre dođe do rešenja.

4. Nemojte se uznemiravati

Tajna je u tome da ne paničite. Kako biste pronašli to što tražite morate biti u "pravom psihičkom stanju". Treba pratiti 3 ključne reči i pronaći ćete sve što tražite: Smirite se i opustite, uverite sebe da ćete naći željenu stvar.

Shutterstock
Shutterstock

(24sata)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Levoruki se brže napiju od dešnjaka + 14 neverovatnih činjenica o "levacima"!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track