STATUS SPLITSKOG KONOBARA JE BIO HIT NA INTERNETU: Pogledajte šta mu je odgovorila koleginica, i ko su za nju najgori gosti
Foto: Profimedia

loša iskustva

STATUS SPLITSKOG KONOBARA JE BIO HIT NA INTERNETU: Pogledajte šta mu je odgovorila koleginica, i ko su za nju najgori gosti

Zanimljivosti -

Prošle nedelje društvene mreže brujale su o objavi splitskog konobara koji je progovorio o svojim mukama sa stranim gostima, a koje je podelio po zemljama i opisao kakve je stvari doživeo s njima. Tokom vikenda odgovorio mu je Mate Janković, koji se nije s njim složio, kao i Splićanka, koja tvrdi da su najgori gosti bez sumnje - Hrvati.

foto: twitter/ricky ives

Njen odgovor prenosimo u u celosti:

"Ja ne znam šta su se svi uhvatili ovog momka što se malo jada o gostima u restoranu. Šta bi tek bilo da je pisao o najgorim gostima? Domaćim!

Prosečan Hrvat sedne na terasu u tihoj hali nekog grada i čim je seo je gotovo sa mirom i tišinom.

Prvo pomakne sto iz društva, pa izvuče stolicu da može da se zavali kao beg i onda maše. Pozdraviš ga, pružiš mu jelovnik, a Hrvat prvo kaže da se sto ljulja (ne se*i Šerloče, bio je lepo namišten pre tebe) a onda krene da ispituje o tome ko je gazda, otkud je riba, podj*avati jesu li lignje iz leda, a svi odmah znamo da će jesti samo meso.

Propitkuje te o svim vinima i pivama i na kraju naruči 'Ožujsko'. Ako doneseš 0,33l ti kaže da su to kapi za oči.

foto: Profimedia

Doneseš mu pivo sa beštekom i odeš da proveriš druge goste ali ne, on ima pitanje. Otkud si, baš si lepa, "ajme vi Splićanke", jesi udata, daj mu šifru za internet, jel imaš 'Sportske' i zašto ne, i čije je maslinovo ulje, jer on ima čoveka za ulje. Uspeš da utekneš iako te drži za kecelju i donosiš mu da jede.

Spiza se zaliva sa litrom ulja i vrti se mlin za crni biber, jer ipak je to veliki gurman. Onda on malo priča na mobilnom i žvaće otvorenih usta, podriguje i smeje se i čim je pojeo, zove te iako bi ti i onako išao po tanjir.

Komentariše jelo da ispadne pametan, a cela terasa je videla da je sve progutao kao galeb. Onda puši duvan i čačka zube čačkalicom i ostavlja ti je posred stola, a omot iskida u milion komadića.

foto: Profimedia

Traži račun, neće desert ni kafu, jer kaže to samo ped*i Italijani tako piju posle svega.

Donosiš i kreneš, a on viče 'lutko jel mogu naplatiti' preko terase i maše sa otvorenim novčanikom da svi vide novčanicu od 1.000 kuna, a ti se misliš hoćeš li mu reći da on može platiti, a da je naplatiti moguće samo iz tvojih postola, ali radije ćutiš. Vratiš mu kusur, on ti gurne 10 kuna u ruku i namigne i ode, a ti kreneš da čistiš pepeo od duvana oko stola, omot od čačkalice koji se razletio posvuda i ćutiš.

Dodajte ako sam šta zaboravila", napisala je.

(Kurir.rs/Index.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

MESI, POKLONI JOJ SE! Ovo je konobarica sa supermoćima! Nećete verovati šta radi sa šoljicom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track