NALAZITE SE U BEZIZLAZNOJ SITUACIJI: Rešite svaki problem u nekoliko jednostavnih koraka!
Foto: Profimedia

SVE POČINJE OD IZVORA

NALAZITE SE U BEZIZLAZNOJ SITUACIJI: Rešite svaki problem u nekoliko jednostavnih koraka!

Zanimljivosti -

Malobrojni imaju sposobnost uočavanja prave prirode problema i pronalaženja načina za njegovo rešavanje, zato je važno naučiti da svaka promena kreće od izvora.

Postoji i mnogo životnih primera kako problemi nisu uvek negativno iskustvo, već dar sudbine iz kog možemo naučiti mnogo o sebi i učiniti život kvalitetnijim.

DEFINIŠITE UZROK PROBLEMA

Pre nego što krenete na rešavanje problema, uklonite sve prerasude o problemu. Svaki problem nosi pouku i priliku za jačanje neke vrline koja nam nedostaje. Spoljašnji faktori samo potenciraju problem, a problemi se često kriju u nama.

foto: Profimedia

PRIHVATITE PROBLEM

Prihvatiti problem bez pružanja otpora i pronaći kreativno rešenje za neke je i vrsta izazova.

PITAJTE ZA SAVET

Ponekad nismo svesni koliko je ljudi oko nas koji su prolazili kroz slične situacije u kojima su njihovi problemi bili daleko veći i složeniji. Ne libite se potražiti pomoć ili savet, ponekad je mnogo lakše sagledati problem čak i kad imate samo emocionalnu podršku.

foto: Profimedia

IMAJTE VIŠE REŠENJA

Tražite više načina kako rešiti problem, najjednostavnije rešenje nije uvek i najbolje. Uvek imajte rezervni plan kako rešiti problem.

FOKUSIRAJTE SE NA REŠENJE, A NE NA PROBLEM

Mali problemi u svakodnevnom životu za neke postaju veliki jer sve vreme negativno promišljaju.

foto: Profimedia

PREPOZNAJTE NAJGORI MOGUĆI ISHOD PROBLEMA

Zapitajte se jesu li vaši strahovi opravdani, jesu li realni. Često u problemskim situacijama ne vidimo rešenje. Strahovi nas paralizuju u poduzimanju akcije, što dodatno otežava rešenje problema.

NIKAD NE ODUSTAJTE

Život je prekratak da bismo odustali od pokušaja da rešimo probleme. Zapamtite - dok rešavate neki od životnih problema, učite, rastete, istražujete i otkrivate svoje mogućnosti i granice.

Kurir.rs/Ordinacija.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track