VEČERAS JE PRVA MESEČEVA ČETVRT: Ako uradite samo jednu stvar, svi problemi će nestati!
Foto: Profimedia

interesantna pojava

VEČERAS JE PRVA MESEČEVA ČETVRT: Ako uradite samo jednu stvar, svi problemi će nestati!

Zanimljivosti -

Mesečeve mene su četiri faze kretanja Meseca u svojoj redovnoj orbiti oko Zemlje. Ono što vidimo, nekada kao ceo i okrugao, pun Mesec, nekada kao tanki srp­mlad Mesec, jeste pojava koja je oduvek golicala ljudsku maštu.

Mesecu cu pripisavana razna svojstva i mistična, gotovo magična moć. A da sve nije samo zabluda i mitologija, dokazala je nauka, jer je poznato da Mesec utiče na plimu i oseku, na sve vode, a kako se organizam čoveka oko 70 procenata sastoji od vode, i na čoveka.

Šta donosi prva četvrt?

U prvoj četvrti mesec je još uvek u fazi rasta, koja obično traje deset dana. Tada je pravo vreme da otvorite svoju dušu i razmislite o svemu što vas opterećuje.

Pokušajte da se oslobodite crnih misli. Upotrebite sledeći trik: Zamislite da problem obuhvatate rukama, raširite ruke i pustite da problem odleprša kao leptir. To će vas osloboditi napetosti i daće vam snage da što pre rešite problem.

Želite li da ostavite cigarete? U fazi mesečevog rasta pravi je trenutak za to – u mentalnoj ste top-formi i programirani ste da izdržite.

Prva četvrt je dobra za planove i svakodnevne poslove, jer smo tada najefikasniji i najvredniji. Dobro je da ubrzate neke poslove koji su, išli sporo, ili stagnirali. Uređenja kuće i velika spremanja su, takođe, tada jako korisna. Ako imate važne preglede, ili zdravstvene intervencije, ovo je najbolje vreme za to.

U fazi rastućeg meseca, emocije su uzburkanije i brže se zaljubljujemo, pa se veruje da je noć punog meseca idealna za zavođenje i vođenje ljubavi.

(Kurir.rs/Pink/Foto: Profimedia/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir dnevni horoskop za 27.12.2017.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track