(VIDEO) STRANCI SAGLASNI: Srpski je najseksi slovenski jezik!
Foto: Print Screen Jutjub

ISTRAŽIVANJE

(VIDEO) STRANCI SAGLASNI: Srpski je najseksi slovenski jezik!

Zanimljivosti -

Kada su jezici i svetske zemlje u pitanju - decenijama vladaju stereotipi: Francuzi govore romantično, a Španci strastveno.

Međutim, jedno istraživanje je pokazalo da im je srpski opasno stao na crtu, pošto je naš jezik proglašen za najseksi među slovenskim jezicima.

Da li je pegla najpopularnija ili najomraženija reč u Srbiji? Ima samo jedno pravo značenje, a koristimo je u mnogo ružnom kontekstu.

Slovenski jezici se uglavnom govore u istočnoj Evropi, većem delu Balkana, delovima centralne Evrope i severnom delu Azije. Uprkos veoma uočljivoj srodnosti i sličnosti, srpski je u jednom zanimljivom testu uspeo da odnese pobedu.

Anketiranima je stavljena marama preko očiju, a pored njih su sedeli ljudi kojima je maternji jezik jedan od slovenskih. Bugari, Hrvati, Srbi, Poljaci, Česi, zavodili su ljude koji nisu razumeli ni reč, ali su se, kako kažu, ježili od milozvučnosti, naročito srpskog.

Naš jezik je u videu dobio najviše glasova u odnosu na druge, a zanimljivo je da su u komentarima ispod klipa Srpkinju komentarisali kao samouverenu predstavnicu naroda jer je rekla da su Srpkinje najlepše žene.

foto: Print Screen Jutjub

Kurir.rs Foto: PrintScren Jutjub

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KUPI ŠLJIVU AFRIČKU NEK' TI TVRDO STOJI... Bake iz Srbije imaju urnebesnu poruku za svoje deke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja