Najnovije vesti

I PICU SMO JELI POTPUNO POGREŠNO: Ovo je PRAVI i JEDINI način kako se jede i ŠOKIRAĆETE SE!
Foto: Profimedia

NAPULJSKI NAČIN

I PICU SMO JELI POTPUNO POGREŠNO: Ovo je PRAVI i JEDINI način kako se jede i ŠOKIRAĆETE SE!

Zanimljivosti

Pica je jelo koje se jede na ulici, u restoranima, na utakmicama, u kolima i nije važno kako se jede, samo da što pre uzmete zalogaj i osetite ukus italijanskog specijaliteta.

Stručnjaci pak kažu da nije svejedno kako ćete picu jesti.

Stefano Siren, vlasnik restorana koji je proglašen za najbolji australijski restoran na pica svetskom tamičenju u Italiji 2017. godine, objasnio je koji je jedini pravi metod jedenja pice. Iznenadiće vas.

Da bismo bili siguni da sadržaj neće iscuriti, vlasnik picerije u Sidneju kaže da bi trebalo da preklopimo u picu pre nego što je savijemo u oblik novčanika.

foto: Profimedia

"U suštini, treba da pritisnete ivice pice, da se leva i desna strana dodiruju jer je sočnost osnova napoletana pice. Nikada hrskavost", rekao je majstor za picu.

Preklapanje je metod po kome se, prema njegovim rečima, jede pica u Napulju. To je, kaže, bila ulična hrana, gotovo kao sendvič, pa je metod "portafoglio" - novčanik, pravi način kako se ona jede".

Umesto da se pica seče na jednake komade, treba da je saviti da fil ostane na predviđenom mestu i da se oseti punoća ukusa.

Presavijte picu na pola, pa još jednom, da dobijete novčanik. 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Dejli mejl/Foto Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...