Najnovije vesti

DOMAĆICE, EVO KAKO SE PRAVILNO ZAMRZAVA HLEB: Ukusna vekna se ovako odmrzava
Foto: Shutterstock

SAVETI

DOMAĆICE, EVO KAKO SE PRAVILNO ZAMRZAVA HLEB: Ukusna vekna se ovako odmrzava

Zanimljivosti

Ako želite da hleb zamrznete na kraće od tri nedelje, najbolje je da ga umotate u plastičnu foliju i stavite direktno u zamrzivač, piše Lepa & Srećna. 

Važno je da hleb bude potpuno hladan (ovo se odnosi na hleb koji ispečete sami kod kuće). Ako ste kupili hleb upakovan u radnji, slobodno ga stavite u toj istoj kesi u zamrzivač. Plastična kesa ili folija služi da održi hleb zaštićen na nekoliko nedelja. Ako želite da zamrznete hleb na duže od par nedelja, neophodno je da umotate tako spremljenu veknu u još jednu foliju i da je veoma čvrsto zatvorite (najbolje da vakuumirate). Zamrznut hleb se mora upotrebiti u roku kraćem od šest meseci pa zato obavezno napišite datum zamrzavanja na pakovanju. Kad odmrzavate hleb, jednostavno uveče ostavite celu veknu u frižider i ona će biti sutra odmrznuta i spremna za upotrebu. Ako ste zamrzli pojedinačne kriške, svaku stavite u toster i one će se odrmznuti i ispeći za kratko vremena. Ako niste sigurni koliko će vam vremena trebati da potrošite veknu hleba, uvek je bolje da zamrznete pojedinačne kriške. Isto pravilo važi i za kifle ili zemičke. Ne zaboravite da hleb možete da sačuvate i u obliku krutona ili prezli. Ako ih budete čuvali na hladnom i suvom mestu, mogu da vam traju dosta dugo.

NA SAJTU LEPA & SREĆNA PROČITAJTE JOŠ: 3 RECEPTA SA BAJATIM HLEBOM: manje para za hranu uz jela vrhunskog ukusa! PALAČINKE SA ČOKOLADOM: i recept za domaći krem ZAŠTO SE KROMPIR ZA PEČENJE PERE U VODI SA SODOM BIKARBONOM  

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...