PRITISNITE OVU TAČKU NA TELU AKO SE OSEĆATE UZNEMIRENO: Dodir ublažava stres, donosi mir, zdravlje i dobru energiju (VIDEO)
Foto: Kurir

opustIte se

PRITISNITE OVU TAČKU NA TELU AKO SE OSEĆATE UZNEMIRENO: Dodir ublažava stres, donosi mir, zdravlje i dobru energiju (VIDEO)

Zanimljivosti -

Tačka na telu koja ublažava stres i anksioznost - Pritisnite je kada se osećate uznemireno!

Prema drevnoj kineskoj medicini, naše telo ima određene akupresurne tačke smeštene duž energetskih kanala kroz koje energija teče. Ti kanali nazivaju se energetski meridijani.

Kroz energetske meridijane teče naša životna energija (či). U telu postoji ukupno 12 meridijana koji prolaze kroz najvažnije organe našeg tela. Oni održvaju telo u formi, zdravlji i vitalnosti, a ukoliko ne funkcionišu normalno, gubi se ravnoteža u organizmu. Pomoću akupresure možete poboljšati stanje svojih energetskih meridijana.

Akupresur aima slično dejstvo kao akupunktura, samo što se umesto iglica koriste prsti. Uz pomoć akuprusure, kroz stimulisanje određenih meridijana, možete čak ublažiti stres i anksioznost.

Tačka CV17 je "antero-srednji meridijan" koji se nalazi u centru grudnog koša i veruje se daje ova zona energetski epicentar našeg tela u kojem se nalaze sve ljudske emocije. Blagim pritiskom na ovu tačku i njenim masiranjem, uspećete da ublažite stres, anksioznost, osećaj straha ili napad panike.

Stimulisanje CV17 tačke pomaže u održavanju ravnoteže yin i yang energije, a mnogi stručnjaci akupresure smatraju da se tapkanjem ove tačke može održavati zdravlje nervnog sistema i ojačati imunitet.

Ova tačka se nalazi u sredini grudnog koša, odnosno četiri prsta iznad grudne kosti. Kada je locirte, stavite dva prsta na nju.

Sedite ispravljenih leđa, sklopite ruke kao u pozi za molitvu, pa stavite vrhove prstiju na ovu tačku i držite ih tako oko 3 minuta.

Ukoliko vam prija, možete sesti i u položaj lotosa. Zatvorite oči, opustite telo i fokusirajte se na disanje, ali udišite i izdišite prirodnim, uobičajenim tempom. Neka vrat i ramena budu potpuno opušteni. Fokusirajte se na dodir tačke i pokušajte da otpustite negativne misli.

Tapkanjem ove tačke možete ublažiti anksioznost, strah, stres, smanjiti nesanicu i vratiti energičnost.

00:17

PRITISNITE OVU TAČKU NA TELU AKO SE OSEĆATE UZNEMIRENO: Dodir ublažava stres, donosi mir, zdravlje i dobru energiju (VIDEO)

kurir.rs

Bonus video:

00:27

Željko Bebek: Nisam hteo da pevam Ravna ti je Jugoslavija i napustio sam Bijelo dugme

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track