NEDOSTAJE VAM VIŠE SAMOPOUZDANJA I ENERGIJE? Ovih 5 načina pomoći će vam da ostvarite svoj potencijal i povećate NIVO ZADOVOLJSTVA
Foto: Profimedia

radite ono što volite

NEDOSTAJE VAM VIŠE SAMOPOUZDANJA I ENERGIJE? Ovih 5 načina pomoći će vam da ostvarite svoj potencijal i povećate NIVO ZADOVOLJSTVA

Zanimljivosti -

Ne morate da vežbate nešto što ne volite da biste postigli rezultate. Izbegavajte lošu hranu i negativne misli. Pokušajte da svaki dan pronađete nešto na čemu ćete biti zahvalni. Probajte ovih 5 malih saveta za podizanje energije i samopouzdanja.

1. Budite pozitivni

Pozitivan način razmišljanja je temelj za stvaranje samopouzdanja, pogotovo jer tako savladavamo neizbežne prepreke i zastoje svakodnevnog života. U vašu svakodnevnu rutinu unesite malo pozitive i bićete zahvalniji.

"Volim i prihvatam svoje telo tačno onakvo kakvo je", izreka je koju bi sami sebi trebalo češće da ponavljamo i da pomognemo sebi da se zavolimo. Nauka je dokazala da afirmacije aktiviraju centre za pozitivno zadovoljstvo u našem mozgu, što znači da nam pomažu da se osećamo bolje.

pozitivno razmišljanje, sloboda
foto: Profimedia

2. Odaberite vežbe u kojima zapravo uživate

Šta ako možemo da se pripremimo za leto bez prisiljavanja na kardio vežbe? Radite ono što volite i u čemu uživate. Nemojte se terati na kardio ako ga ne volite i ako u tome ne uživate. Umesto toga izaberite dužu šetnju, zumbu, skakanje na trambolinu, preskakanje užeta. Bilo šta, ali ono u čemu uživate. Tako ćete pre postići rezultate.

setnja
foto: Shutterstock

3. Dajte veći prioritet kvalitetnom odmoru i opuštanju

Kad smo umorni i kad se oslanjamo na kofein da nam pomogne, teško da ćemo osetiti povećano samopouzdanje. Studije pokazuju da je dobar san povezan sa više optimizma i samopoštovanja. Probajte pre spavanja ili ujutro kada ustanete da odradite jogu kako biste raščistili misli i um. Nemojte zaboraviti koliko su kvalitetan san i odmor bitni. Tako ćete biti opušteniji, spremni za radne zadatke, imaćete više energije, motivacije i bićete kreativniji.

spavanje, san, nesanica
foto: Profimedia

4. Zdravija ishrana i detoksikacija

Izbacite brzu i prženu hranu i povećajte unos voća i povrća. Neka vaša ishrana bude raznolika, ali zdravija. Ujutro možete popiti i limunovu vodu. Dobro je i sa vremena na vreme napraviti detoksikaciju organizma.

voće, zdrava hrana
foto: Profimedia

5. Ne zaboravite da uživate

Ponekad smo previše usresređeni da ostanemo zdravi pa zaboravljamo da su naša tela stvorena za uživanje. Zabavite se spa tretmanom, preko potrebnom masažom ili pojedite vaš omiljeni desert - uživajte u njemu bez žaljenja.

masaža
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./MindBodyGreen)

Bonus video:

00:22

Jelena Tinska bez dlake na jeziku o Merimi i Lečiću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track