Najnovije vesti

ŠTITI DOM OD NEGATIVNE ENERGIJE I ZLIH NAMERA! Ovaj predmet mora da ima svaka kuća, a pazite gde ih DRŽITE
Foto: Profimedia

feng šui

ŠTITI DOM OD NEGATIVNE ENERGIJE I ZLIH NAMERA! Ovaj predmet mora da ima svaka kuća, a pazite gde ih DRŽITE

Zanimljivosti

Milioni ljudi širom sveta veruju u pravila feng šuija, a veliki broj je preme njihovom rečima i iskusio blagodeti koje ova pravila raspoređivanja predmeta donose.

feng šui pas
foto: Profimedia

Prema ovom verovanju figura fu psa je simbol sreće i uspeha. Ona osoba koja je unese u kuću će doživeti veliki uspeh na svim poljima, a smatra se najmoćnijim zaštitnikom svakog doma.

Fu psi su takođe bili tradicionalni feng šui simbol porodičnog bogatstva i socijalnog statusa i postavljeni su ispred bogatih kuća. Fu psi se obično postavljaju u paru.

Muški Fu pas drži globus ispod desne šape, što označava kontrolu nad njegovim domenom i zaštitu njegovog doma. Ženka Fu psa drži mladunče ispod leve šape, što ukazuje na snažne majčinske zaštitne instinkte.

Interesantno je napomenuti da lav nije životinja koja je autohtona u Kini. Veruje se da su putnici u Kinu donosili priče o lavovima kao budističkim zaštitnicima Darme. Kipovi lavova su bili oblikovani u feng šuiju na osnovu opisa putnika i crteža inspirisanih njihovim rasama pasa.

Postoji nekoliko vrsta, izrađenih od različitih materijala i svaki, prema verovanju, ima drugačiju namenu i čuva se na određenom mestu u kući:

Metalni Fu pas

Metalni Fu pas je odličan za postaljanje pored ulaznih vrata jer poziva na metal feng šui element, kao što su severozapadna ili zapadna ili severna prednja vrata (element vode feng šui koristi energiju metala.)

Fu pas (onaj koji drži kuglu) se uvek nalazi na muškoj ili zmajevoj strani kuće (desno od glavnih vrata). Ženka Fu psa (sa mladunčetom) je postavljena na žensku, ili tigrovu stranu kuće (levo od glavnih vrata). Vi određujete desnu i levu stranu kuće tako gledate glava vrata sa spoljašnje strane kuće.

Beli keramički Fu pas

Beli Fu psi imaju tendenciju da donesu gracioznu energiju u kuću. Oni se čuvaju pored prozora ili u blizini izvora svetlosti.

feng šui pas
foto: Profimedia

Fu psi od žada

Energija zelenog žada doprinosi snažnoj energiji zaštite ovog feng šui simbola, a i oni se drže pored ili u blizini ulaznih vrata.

Porcelanski Fu pas

Fu pas od porcelana u plavom donosi feng šui osećaj smirenosti. Pogodan je za enterijere a možete ih koristiti u gotovo svakom delu kuće.

Bez obzira gde postavite figuru, važno je da ona gleda ka ulaznim vratima, a nikad ih ne postavljajte u kupatilo i kuhinju.

feng šui pas
foto: Profimedia

kurir.rs/agencije

Bonus video:

CECA USPAVALA MALOG ŽELJKA I RASTOPILA SVIMA SRCE: Folk zvezda razvukla osmeh i snimila DIRLJIVU SCENU! (VIDEO)
00:09

CECA USPAVALA MALOG ŽELJKA I RASTOPILA SVIMA SRCE: Folk zvezda razvukla osmeh i snimila DIRLJIVU SCENU! (VIDEO)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja