KAD OBIČAJI UPROPASTE SVADBU: Gost mladu GAĐAO pirinčem u LICE! Nije mogla da OTVORI OČI! Bilo je namenjeno BAŠ ZA VAS! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

neočekivano

KAD OBIČAJI UPROPASTE SVADBU: Gost mladu GAĐAO pirinčem u LICE! Nije mogla da OTVORI OČI! Bilo je namenjeno BAŠ ZA VAS! (VIDEO)

Zanimljivosti -

Postoji jedan neobičan svadbeni običaj, a to je bacanje pirinča po mladencima kada izađu iz crkve ili opštine, odnosno nakon što izgovore sudbonosno "da".

Prema drevnom verovanju, pirinač simbolizuje plodnost i blagostanje, a navodno tera nesreću i zle duhove. Shodno tome, gosti bacanjem pirinča na tek venčani par zapravo iskazuju lepe želje, a to je sreća u braku.

Bacanje pirinča se danas najviše praktikuje u Americi, iako je ovaj svadbeni običaj prvobitno potekao iz Azije. Međutim, ovaj običaj, bez obzira na lepu simboliku i divan prizor kad se baci, zna da napravi i velike probleme.

Naime, pirinač kad padne na beton postaje i te kako opasan, jer se svatovi mogu lako okliznuti. Devojke u visokim potpeticama moraju da vode računa kada se kreću po površini posutoj pirinčem, a posebno mlada, ako nosi dugu venčanicu u kojoj je teško kretati se.

Ipak, na jednoj svadbi nije bio problem pirinač na podu, već onaj koji je bačen mladi u lice.

Naime, po izlasku iz crkve, svatovi su, kako običaji to nalažu, bacali pirinač u vazduh, i on je bezopasno padao ispred mladenaca.

Međutim, na snimku se vidi gost koji je punu šaku pirinča usmerio pravo u mladino lice, i time joj upropastio divan momenat kada su im svi čestitali i aplaudirali.

Mlada u početku nije mogla da otvori oči, a na snimku se vidi kako diskretno pokušava da izbaci pirinač iz usta.

- Ko god je bacio pirinač na ovakav način, bilo je i namenjeno baš za vas - piše u opisu videa, iz čega se može zaključiti da se ne radi o slučajnosti, već o (zlo)namernom gađanju.

Danas se ovaj običaj često zamenjuje bacanjem ružinih latica, što je mnogo bezbednija varijanta, a čak je i romantičnija.

latece ruža, latice, ruža
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

01:19

LJUBAV MLADOG PARA JAČA OD KORONE! Venčali se u kovid BOLNICI i priredili SVADBU za pamćenje! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track