PRIČALO SE DA JE MAČKI OSTAVIO SILNO BOGATSTVO: Oženio bi se njom da je zakon to dozvolio, evo gde je najpoznatija ljubimica danas
Foto: Profimedia

Preminuo 2019. godine

PRIČALO SE DA JE MAČKI OSTAVIO SILNO BOGATSTVO: Oženio bi se njom da je zakon to dozvolio, evo gde je najpoznatija ljubimica danas

Zanimljivosti -

Mačka Šapet je bila najsrećniji ljubimac na svetu, a njen vlasnik Karl Lagerfeld ostavio joj je pozamašno bogatstvo od 270 miliona dolara.

Karl Lagerfeld
foto: EPA

Kreativni direktor Šanela, Karl Lagerfeld, preminuo je u februaru 2019. godine, a u istoriji mode je ostavio neizbrisivi trag. Nakon njegove smrti svi su se raspisali o njegovoj mački Šapet, za koju svi tvrde da joj je slavni dizajner ostavio bogatstvo od 270 miliona dolara, a ne zna se tačno ni pod čijim je ona starateljstvom danas.

Šapet je bila jedno od najvažnijih bića u Karlovom životu, za njega je ona bila istinska ljubav za koju je izjavio da bi je čak oženio kad bi mu zakon to dozvolio. Ljubimica je uživala u luksuznom životu i sama je zaradila više od 2.5 miliona funti. "Još uvijek ne postoji brak između ljudi i životinja, zasad. Nikad nisam mislio ću se tako zaljubiti u mačku", rekao je Karl jednom prilikom.

Karl Lagerfeld, mačka Šapet
foto: Profimedia

Mačka inače ima i profil na Instagramu, gde neko otkriva njene lokacije, ali i uspomene ss pokojnim dizajnerom, a u avgustu je raskošnom proslavom obeležen i njen 10. rođendan. Prema informacijama sa te društvene mreže, mačka je letovanje provela u španskoj Marbeli i to u vili s bazenom. Pre nekoliko dana su se francuski mediji raspisali o aukciji na kojoj će biti prodat veliki broj predmeta koje je Lagerfeld imao u svojih osam rezidencija u Monaku i Francuskoj. Između ostalog, na prodaji će biti umetnički predmeti, jakne i činije koje je koristila njegova mačka.

Šapet je slovila kao najsrećnija ljubimica na svetu, a imala je ličnog kuvara i dve sobarice, koji su uvek pazili da jede samo najfiniju hranu. Putovala je često privatnim avionom, a imala je zaista tretman poput princeze. Mnogi su nakon Karlove smrti nudili da mačka živi kod njih, a ona navodno danas živi sa jednom od svojih dadilja.

Šapet je prvobitno pripadala Karlovom prijatelju Baptistu Gianiconiju, ali nakon što je dizajner čuvao dve nedelje u 2011. godini, više mu je nije hteo vratiti. "Žao mi je ali Šapet je moja", rekao mu je, a kasnije se šalio kako je oteo pre nego je pretvorio u međunarodnog modela za mačke. Od prvog minuta koje je Šapet provela kod Karla, njen se život u potpunosti promenio. Započela je karijeru modela u kavgustu 2012. godine, pozirajući u naručju francuske manekenke Leticije Kaste kod Ajfelovog tornja.

Mačka je otada odradila brojna modna snimanja i kampanje, od one za Opel pa do poznatih svetskih mejk ap brendova, a dobila je čak i sopstveni brend.

Plavooka mačka poslužila je kao inspiracija za brojne Lagerfeldove kreacije, uključujući poznatu crno belu kolekciju, kao i za mirisne sveće sy njenim portretom čija cena iznosti više od 250 dolara po komadu.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

01:48

PUDLE POMAŽU OSOBAMA SA AUTIZMOM: Ova rasa je više od lepog izgleda, koristi se pre svega u terapeutske svrhe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track