NA BUVLJAKU KUPILA KAMENČIĆ: Skroz zaboravila na njega, a nekoliko decenija kasnije USLEDIO PRAVI ŠOK!
Foto: Printscreen YouTube

držala u kutiji 2,7 miliona dolara

NA BUVLJAKU KUPILA KAMENČIĆ: Skroz zaboravila na njega, a nekoliko decenija kasnije USLEDIO PRAVI ŠOK!

Zanimljivosti -

Žena je na buvljaku kupila kamenčić, misleći da je reč o bižuteriji. Godinama kasnije, ispostavilo da nikako nije bila u pravu i da je ustvari reč o pravom dijamantu, vrednom 2,7 miliona dolara!

Kada je početkom jeseni jedna penzionerka iz Britanije odlučila da obavi veliko spremanje, nije ni slutila kako će se ono završiti. Čisteći svoje stvari, u kutiji za nakit pronašla je kamen veličine funte za koji je pomislila da je običan komad bižuterije.

dijamant
foto: Profimedia/Ilustracija

Ipak, kada ga je malo bolje zagledala, videla je da se po nečemu razlikuje od bezvrednih komada nakita: imao je poseban sjaj. Zbog toga, žena je odlučila da ipak proveri da li ono što poseduje ima neku vrednost i otišla kod procenitelja.

- Došla nam je žena sa torbom nakita, imala je neki posao u gradu i odlučila je da navrati usput. U kutiji sa nakitom su bile burma i druge vrednosti. Bio sam skeptičan i dva dana je kamen stajao na mom stolu, dok nisam utvrdio da se radi o pravom dijamantu - istakao je Mark Lejn iz proceniteljske radnje za BBC.

Koliko je u stvari kamen vredan svedoči i podatak da je poslat za London, a zatim i u Belgiju, odakle je stigla potvrda da ima čak 34 karata, a da je njegova vrednost čak 2,7 miliona dolara!

Dijamant će biti ponuđen na aukciji 30. novembra 2021. godine.

dijamant
foto: Profimedia/Ilustracija

kurir.rs/bcc

Bonus video:

00:21

TOPALKOVA ĆERKA REKLA DA! Helena Topalović verena, ušetala u luskuznu sobu i dočekao je krevet pun latice RUŽA, a prsten ŠLJAŠTI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track