GENERACIJE SU ODRASLE UZ NJIHOVE AVANTURE: Mnogima je omiljeni crtani iz detinjstva, a znate li kako se zapravo zovu Tom i Džeri?
Foto: Profimedia

obeležio je živote mnogima

GENERACIJE SU ODRASLE UZ NJIHOVE AVANTURE: Mnogima je omiljeni crtani iz detinjstva, a znate li kako se zapravo zovu Tom i Džeri?

Zanimljivosti -

Crtani film "Tom i Džeri" obeležio je živote generacijama. Nastao je davne 1940. godine, a od 1940. do 1958. kompanija "MGM" proizvela je 114 epizoda.

U međuvremenu je ovaj crtani doživeo veći broj televizijskih reinkarnacija, a tokom godina je snimljeno i nekoliko dugometražnih ostvarenjima o avanturama popularnog mačka i miša.

Tom i Džeri
foto: Profimedia

Zanimljivo je da Tom i Džeri nisu prava imena ovih animiranih likova. U novoj video igri MultiVersus, piše da je puno ime Toma „Tomas Džasper Mačak stariji“, dok se Džeri stvarno zove „Džerald Džinks Miš“. Tom i Džeri su dakle samo nadimci glavnih junaka popučarnog crtanog filma.

Fanovi ovih crtanih junaka na Tviteru bili su veoma zbunjeni kada su saznali ovu informaciju, pa se jedan od njih zapitao:”Ako u imenu mačka Toma stoji da je ‘stariji’ gde su onda njegova deca?“

Prema navodima sajta CNET, kada je crtani Tom i Džeri prvi put debitovao na televiziji pre više od 80 godina, njegovi glavni likovi su se zvali Džasper i Džinks.

Kurir.rs/A.A./CNET

Bonus video:

00:15

BAKA PRASE ŠOKIRAO: Jutjuber nakon skandala o EKSPLICITNOM FILMU, objavio šok snimak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track