SRPSKI SPECIJALITET NA LISTI 100 NAJBOLJIH JELA NA SVETU: Malo ko može da mu odoli, stranci ga obožavaju, a evo o čemu je reč!
Foto: Profimedia

po ocenama korisnika

SRPSKI SPECIJALITET NA LISTI 100 NAJBOLJIH JELA NA SVETU: Malo ko može da mu odoli, stranci ga obožavaju, a evo o čemu je reč!

Zanimljivosti -

Sajt posvećen svetskoj kuhinji "TasteAtlas", objavio je listu od 100 najukusnijih tradicionalnih jela, a mesto na tom spislu našao je i jedan specijalitet iz Srbije.

Naime, pomenuti sajt je najboljim specijalitetom na svetu proglasio "koćinita pibil", meksičko jelo od svinjetine poreklom sa Jukatana. Drugo i treće mesto zauzeli su specijaliteti iz brasilske i poljske kuhinje.

Lista se pravi na osnovu ocena više od 100.000 korisnika, a ove godine se na njoj našao se i jedan srpski specijalitet i to pljeskavica, koja je zauzela 52. mesto.

pljeskavica
foto: Profimedia

Kada je reč o specijalitetima okolnih zemalja, sarajevski ćevapi našli su se na visokom desetom mestu. Među 100 najboljih specijaliteta sveta je i ćuretina sa knedlama, kao i crni rižoto i zagorski štrukli, kakvi se spremaju u Hrvatskoj.

Na pomenutom spisku se našao i gulaš, kao tradicionalni specijalitet Češke i Slovačke, a takozvani čobanac, odnosno tradicionalni hrvatski paprikaš sa mesom, takođe je našao svoje mesto na listi.

pljeskavica
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A./TasteAtlas

Bonus video:

00:39

ČOKOLADNI MUS KAO IZ VRHUNSKIH RESTORANA: Najpoznatiji beogradski kuvar podelio svoj recept!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track