EVO ZAŠTO NE TREBA SLATI MUŠKARCE U NABAVKU: Poslala muža da joj kupi KELJ za sarmu, a on se vratio sa OVIM! HIT! (FOTO, ANKETA)
Foto: Profimedia

ima i recept

EVO ZAŠTO NE TREBA SLATI MUŠKARCE U NABAVKU: Poslala muža da joj kupi KELJ za sarmu, a on se vratio sa OVIM! HIT! (FOTO, ANKETA)

Zanimljivosti -

Kada žena pošalje muškarca u radnju da kupi nešto, jedna od ove dve stvari se obavezno desi: muž uspe da donese traženo i uspe da donese nešto što liči na traženo, ali ne sasvim. Naravno, to je šala, ali svi znamo da mnogi naši muškarci nemaju baš "sluha" kada je kuvanje u pitanju, odnosno nisu neki poznavaoci. Čast izuzecima, naravno.

Tviterašica Tanja je tražila od muža da joj donese kelj za sarmice, a on se vratio, ni manje ni više, sa ovim povrćem, a njena objava je brzo postala viralna.

- Kupio mi muž kelj za sarmice - piše ona, a komentari i lajkovi su počeli da se nižu.

- Pa povrće je, počinje na K i delimično je zeleno, close enough! Moj sin je jednom usred marketa viknuo VIDI KOLIKA ŠLJIVA dok je gledao u patlidžan, izbegavala sam tu prodavnicu neko vreme iz straha da me ne prepoznaju - piše jedna korsinica Tvitera, a druga se nadovezuje.

- Kada je sin bio 5. razred, pošaljem ga u radnju po pirinač. Dolazi iz radnje i vadi šta je kupio. Pita: "Je li ti dosta dve kile pirinča?" Trep-trep. Jeli smo ga godinu dana.

- Ja sam kupila kilo neočišćenog graška misleći da je boranija.

- Kelj, karfiol, Krusevac, Kragujevac, Kraljevo...

- Ja sam mog slala po kelerabu, nikad je ne donese, kaže nema. Jednom mi skupa u radnji a tek će on, e aj mi pokaži kako izgleda keleraba - "žalila se" druga.

Svelo se na to da Tanja nije usamljena kada je pogrešna kupovina u pitanju. Ako se slučajno i vama desi ovakva stvar, evo jednog recepta potaž od karfiola, zlu ne trebalo.

karfiol, luk
foto: Profimedia

Potaž od karfiola

Sastojci (za četvoro)

2 krompira srednje veličine

1 veći luk

so

biber

vegeta

karfiol mali ili srednji, onako da bude 6–7 cvetova veličine šake

pavlaka za kuvanje (250 ml)

beli luk

limun

Priprema

Oljuštite krompir i crni luk i iseckajte ih na kocke (kao za pire). U dublji lonac ubacite isečeni krompir i luk, nalijte vrelom vodom da ogrezne, dodajte ravnu kašičicu soli, isto toliko vegete i dva prstohvata bibera. Kuvajte dok krompir ne omekša toliko da viljuška može lagano da prođe kroz njega i ne dosipajte vode.

U međuvremenu očistite karfiol i iscepkajte ga na male cvetove. Kada je krompir skuvan, dodajte vrele vode onoliko koliko želite da bude potaža. Ubacite karfiol. Kuvajte dok karfiol skroz ne omekša (10–15 minuta). U ovoj fazi probajte, pa procenite šta još treba da se doda od začina. Kada i karfiol smekša, sve to izmutite štapnim mikserom.

Nakon toga dodajte celu pavlaku za kuvanje (neće biti previše, biće samo superkremasto) i jedan svež čen belog luka koji ćete narendati na najsitnije rende. Opet mikserom sve izmutite, da ne bi beli luk plivao po potažu. Potaž treba da bude gustine smese za palačinke, pa ako je previše gust, dodajte još malo vode. Na kraju dodajte malo limuna, ali ne previše. Potaž servirajte posut sa malo iseckanog svežeg peršunovog lišća piše Vojvođanski magazin.

Za kraj, kakva je situacija kod vas? Odgovorite nam u anketi.

(Kurir.rs/A.Miletić)

Bonus video:

00:58

GLUMAC ISPRIČAO VIC: Andrija Milošević nije oduševio trudnu devojku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track