GODINA VODENOG TIGRA PO KINESKOM HOROSKOPU: Evo šta nas očekuje u vladavini ove JAKE životinje, a ako je to vaš znak, spremite se
Foto: Shutterstock

astrologija

GODINA VODENOG TIGRA PO KINESKOM HOROSKOPU: Evo šta nas očekuje u vladavini ove JAKE životinje, a ako je to vaš znak, spremite se

Zanimljivosti -

Mnoge kulture širom sveta slave lunarnu Novu godinu, koju obežava drugi mladi mesec nakon decembarske kratkodnevice.

U kineskoj astrologiji početak lunarne godine takođe predstavlja pomak na novi vladajući znak zodijaka.

lunarna nova godina, Lunarna Nova godina, Kineska nova godina, horoskop, vodeni tigar
foto: Profimedia

Kineska astrologija uključuje 12 znakova horoskopa: pacov, bik, tigar, zec, zmaj, zmija, konj, koza, majmun, petao, pas i svinja, od kojih svaki vlada različitom životinjom, i pet elemenata - drvo, voda, metal, zemlja i vatra. Počevši od lunarne Nove godine 2022., koja pada 1. februara, vladar kineskog zodijaka postaće Vodeni Tigar.

Tigar je žestoka i hrabra životinja, što signalizira da je ova lunarna godina koja je pred nama ona u kojoj možemo pobediti svoje strahove i krenuti žestoko napred prema svojim ciljevima. Godina Tigra omogućuje nam da iskoristimo svoju vlastitu unutarašnju moć i znamo da ne postoji ništa što ne možemo postići kada se fokusiramo na nešto. Zapravo, godina tigra često je pozitivan znak kada je u pitanju napredak u karijeri. Ako imate velike snove, odvažan cilj ili projekt koji biste želeli pokrenuti, godina tigra nudi vam samopouzdanje i podršku koja vam je potrebna da se to ostvari, piše foreverconscious.

Stvari koje će Tigrovima doneti sreću

Srećni brojevi: 1, 3 i 4 i brojevi koji ih sadrže (poput 13 i 43)

Srećni dani: 16. i 27. svakog kineskog lunarnog meseca

Srećne boje: plava, siva, narandžasta

Srećno cveće: žuti ljiljan, cinerarija

Srećni pravac: istok, sever, jug

Imajte na umu, međutim, da je Tigar strpljivo stvorenje kom treba vremena da uhodi plen i napravi prvi korak. Iako možemo skočiti i napraviti odvažne korake, takođe moramo biti strpljivi i verovati da će se stvari uskladiti u savršenom vremenu. Baš kao što tigar lovi svoj plen, mi možemo napraviti proračunate poteze, ali i biti strpljivi i čekati savršenu priliku za napad.

lunarna nova godina, Lunarna Nova godina, Kineska nova godina, horoskop, vodeni tigar
foto: Profimedia

U kineskoj astrologiji se kaže da godina tigra donosi iznenadne promene i može promeniti ravnotežu moći i novca. Možemo videti da se to reflektuje u svetu oko nas. Zapadna astrologija takođe podržava ovu ideju u 2022., budući da ove godine kosmosom pluta energija koja će verovatno promeniti stvari koje cenimo i stvari koje smatramo vrednima i na ličnom i na društvenom nivou.

Stvari koje bi Tigrovi trebalo da izbegavaju

Nesrećni brojevi: 6, 7 i 8 i brojevi koji ih sadrže (kao što su 67 i 87)

Nesrećna boja: braon

Nesrećni pravac: jugozapad

Tigar nije samo moćno, hrabro, već i vrlo intuitivno stvorenje. Ima izraženo šesto čulo. U godini tigra možemo preuzeti neke od ovih intuitivnih veština i koristiti ih da nam pomognu u donošenju odluka. Verujući svom unutrašnjem glasu i obraćajući pažnju na suptilne znakove našeg okruženja, možemo primetiti znakove i tragove koje svemir šalje. Element vode takođe pojačava intuitivnu energiju lunarne Nove godine 2022. Element vode takođe može pojačati naše emocije i učiniti nas osetljivijima na energije oko nas.

Drvo, vatra, zemlja, zlato i vodeni tigrovi

U kineskoj teoriji elemenata, svaki horoskopski znak je povezan sa jednim od pet elemenata: zlatom (metal), drvo, voda, vatra ili zemlja. Na primer, drveni tigar dolazi jednom u ciklusu od 60 godina. Smatra se da karakteristike osobe određuju horoskopski znak i element u godini rođenja. To znači da postoji pet vrsta tigrova, od kojih svaki ima različite karakteristike:

Drveni tigar - Saosećajan, ekspanzivan i otvoren

Vatreni tigar - Optimističan i nezavisan, sa slabom samokontrolom

Zemljani tigar - Avanturističan i realističan, sa jakom verom

Zlatni (metal) tigar - Žene su veoma entuzijastične; muškarci su neodlučni, tvrdoglavi i feminizovani

Vodeni tigar - Ima snažan osećaj samopoštovanja i sposobnost učenja

Pojačana osetljivost može biti supermoć koja nam pomaže dase povežemo s frekvencijama svemira, omogućujući nam da se osećamo u jedinstvu sa svim. Ali taj osećaj takođe može iscrpljivati ​​ako se ne zaštitimo. Preduzimanje dodatnih koraka za zaštitu vašeg energetskog tela biće važno ove godine, a to možemo učiniti radeći s isceljujućim moćima vode.

Voda drži vibracije, pa punjenje čaše vode pre nego što je popijemo, postavljanje namere pre kupanja ili tuširanja ili provođenje vremena u moru su načini na koje se možemo povezati s isceljujućim moćima vode. Element vode takođe ukazuje da ove godine moramo biti voljni i spremni krenuti sa tokom. Možda nam je teško osećati se stabilno ili sigurno u svojoj koži, ali ako se uključimo u ritam talasa, mnogo će nam biti lakše nego se boriti protiv njih.

Voda je takođe vrlo kreativna energija, što ukazuje da ova lunarna Nova godina može biti posebno povoljna za kreativne projekte. Zapadna astrologija takođe podržava ovu ideju - Jupiter veći deo godine provodi u vodenom znaku Riba. Dok je u Ribama, Jupiter će se takođe pridružiti Neptunu, bogu mora, pojačavajući kreativnu i intuitivnu snagu elementa vode.

lunarna nova godina, Lunarna Nova godina, Kineska nova godina, horoskop, vodeni tigar
foto: Profimedia

Dakle, u godini Vodenog Tigra, a s Jupiterom i Neptunom u Ribama, element vode biće posebno jak. Primetićemo da se to odražava i na majku prirodu s povećanjem padavina ili čak poplavama ili plimskim talasima. Naša pažnja takođe može biti privučena načinima na koje možemo stvoriti veću održivost oko našeg vodosnabdevanja i upravljanja vodom.

Dakle, godina Vodenog Tigra je godina ambicije, hrabrosti, intuicije i kreativnosti. Evo nekoliko delotvornih koraka koje možete preduzeti da podržite ovu energiju:

- odbacite strah i ograničavajuća uverenja - uhvatite se u svakom razmišljanju koje počinje s "Nisam dovoljno dobar..." i pokušajte ga zameniti sa "Šta ako mogu..." - isprobajte neku novu aktivnost, bacite se u nepoznato - pronađite načine da povećate svoje zadovoljstvo karijerom - preispitajte svoje vrednosti i ono što vam je zaista važno - budite strpljivi, pričekajte pravi trenutak za akciju - povežite se sa svojom unutarašnjom mačjom energijom - istražite šta to znači za vas - više pažnje posvetite vodi - napunite čašu vode s namerom pre pijenja, kupajte se, provodite vreme u blizini mora.

lunarna nova godina, Lunarna Nova godina, Kineska nova godina, horoskop, vodeni tigar
foto: Profimedia

Svaki životinjski znak ima svoje jedinstvene karakteristike. Ljubavna kompatibilnost među životinjama kineskog zodijaka uglavnom uzima u obzir opšte karakteristike svake životinje. Dobri partneri mogu biti samo oni čije se karakteristike dobro slažu. U nastavku pogledajte kompatibilnost Tigra sa drugim životinjama.

Najbolje sa: konjem, psom ili svinjom

Najgore sa: volom, zmijom, kozom ili majmunom

vodeni tigar
foto: Shutterstock

Karijera

U 2022. godini, za one koji pripadaju znaku tigra kineskog zodijaka, ukupna poslovna situacija je stabilna, a posao koji je pred nama može biti uspešno završen. Ali predodređeno je da bude malo teže postići više od očekivanog ili ispuniti prethodna očekivanja. Pošto je Tigrova ličnost moćnija kada je sa ljudima, Tigrova bi trebalo da vodi računa o vrednovanju karaktera i identiteta drugih ljudi. Tigrovi, ako želite da dobijete bolju priliku u svom cilju, takođe treba da budete pristupačni.

Bogatstvo

U 2022. projekcija bogatstva Tigrova je ravna, a novac se lako može izgubiti. Tigrovi, kada izađete, obratite pažnju na bezbednost novčanika. Pored toga, tokom godine treba uštedeti, u suprotnom nastaju finansijske teškoće.

Zdravlje

Godina 2022. za one koji pripadaju znaku Tigar ostaje relativno stabilan u pogledu ukupnog zdravstvenog trenda. Međutim, 2022. godine tigrovi ljudi su skloni visokom krvnom pritisku i bolestima očiju. Stoga, za Tigrove čiji je krvni pritisak već relativno visok, trebalo bi da kontrolišete svoje raspoloženje i smanjite stres. Kratkovidi tigrovi, ove godine bi trebalo više da vodite računa o svojim očima.

Veze

Tigrovi koji su slobodni u 2022. godini imaju priliku da upoznaju idealnu drugu polovinu, a, izgledi su im veoma optimistični.

vodeni tigar, Kineski Horoskop
foto: Shutterstock

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

12:56

Misica Anja Radić o izboru za mis i srpskoj kulturi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track