DUH, ODRUBLJENA GLAVA I SAMOUBISTVO SU PROKLETSTVO HOLIVUDA: Ovo su JEZIVE priče koje se vezuju za simbol LOS ANĐELESA
Foto: Profimedia

mračne tajne holivuda

DUH, ODRUBLJENA GLAVA I SAMOUBISTVO SU PROKLETSTVO HOLIVUDA: Ovo su JEZIVE priče koje se vezuju za simbol LOS ANĐELESA

Zanimljivosti -

Znak "Hollywood" postavljen na brdo iznad Los Anđelesa 1923. godine, i predstavlja zaštitini znak ovog grada. Gotovo da ne postoji mladi glumac koji ne sanja o Holivudu.

Iako ova slova asociraju na glamur, raskoš i slavu, ona kriju jezive priče, za koje malo ko zna.

0057116911, Holivud
foto: Profimedia

Sve je počelo samo devet godina nakon njihovog postavljanja, kada je mlada glumica Milisent Lilijan Entvisl, poznatija kao Peg, izvršila samoubistvo 1932, godine, skočivši sa slova "H".

Peg je rođena u Velikoj Britaniji 1908. godine. Bila je pozorišna glumica i komičarka, a u Holivud je došla da okuša sreću, i izgradi filmsku karijeru.

Peg Entvisl
foto: Profimedia

Sa samo 19 godina udala za kolegu Roberta Kita, ali su se razveli dve godine kasnije. Kao razlog razvoda glumica je tada navela okrutnost i prevaru i tvrdila je da joj Robert nije rekao da je već bio u braku iz kog ima šestogodišnjeg sina koji je kasnije postao glumac - Brajan Kit.

Nakon teškog razvoda, Peg je imala problema. Jednog danda pozdravila se sa ujakom kom je rekla da ide kod prijateljice. Ona se tada zapravo uputila na brdo Li na kom se nalazi znak “Holivud”, a koji se, prema njenom mišljenju, rugao svima poput nje, piše "The Vintage News".

Holivud, Milisent Lilijan Entvisl
foto: Profimedia

Ona se popela na slovo “H” i sa njega skočila u smrt. Policijska stanica u Los Anđelesu je 18. septembra primila anoniman poziv od jedne žene koja je rekla kako je pronašla ženske cipele, jaknu, torbicu i nešto što liči na oproštajno pismo.

"Bojim se, ja sam kukavica. Žao mi je zbog svega. Da sam ovo učinila puno ranije, moglo je biti manje boli. P.E ", pisalo je u pismu, a kasnije je utvrđeno da telo pripada dvadesettrogodišnjoj glumici.

Holivud
foto: Profimedia

Prokletstvo slova "H"

Nakon njene smrti krenule su brojne jezive priče. Ljudi tvrdili kako su u blizini znaka “Holivud” viđali duh žene u belom kako izgubljeno luta brdom ili lebdi iznad tla, a poznato je da je kobne noći Peg na sebi imala belu haljinu.

Drugi su tvrdili kako su videli magličastu prikazu kako se penje na slovo “H” i onda pada sa njega, a pre nego što dotakne zemlju, nestaje.

horor, kanibal, duh
foto: Shutterstock

Legende o nesrećnoj glumici otišle su toliko daleko da neki nipošto noću ne žele da prođu pored ovog znaka, a lovci na paranormalne stvari često istražuju mesto na kojem se ona, navodno, pojavljuje obučena u belo.

Glava u kesi

Iako je Peg bila jedina koja je sebi oduzela život sa ovog znaka, njeno telo nije bilo jedino koje je pronađeno pored slova "H".

Naime, jedan prolaznik koji je tuda šetao psa 2012. godine ugledao je nešto čudno na svom putu. Ispostavilo se da je pronašao odrubljenu glavu koja je bila zamotana u običnu plastičnu kesu iz prodavnice.

Holivud
foto: Profimedia

Nakon duge istrage, policija je utvrdila da je žrtva šezdesetogodišnji Harvi Medelin, kojeg je ubio njegov tada četdesetogodišnji dečko Gabriel Karpos Martinez, navodno nakon što je saznao da Harvi namerava da ga ostavi.

Martinez je uhvaćen tek 2014. godine, ali nikada nije objasnio zašto je raskomadao njegovo telo, kao ni gde je ostatak. 2015. je osuđen na 25 godina zatvora.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:20

HOLIVUD I MRAMORAK! KURIR U SELU ŽENE NBA ZVEZDE Bivša striptizeta zaboravila svoje! Danijelina baka za praunuka saznala iz novina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track