IAKO SE NISTE NASPAVALI, USTAĆETE IZ KREVETA SPREMNI ZA NOVI DAN: Potrebno je samo da uradite OVO! Razbudićete se i osećati bolje
Foto: profimedia

DOBRO JUTRO!

IAKO SE NISTE NASPAVALI, USTAĆETE IZ KREVETA SPREMNI ZA NOVI DAN: Potrebno je samo da uradite OVO! Razbudićete se i osećati bolje

Zanimljivosti -

Noć lošeg sna može učiniti sledeći radni dan napornim, ali postoji korisna nova studija u časopisu "Human Relations" koja prodire u srž onoga što čini taj dan toliko strašnim, i nudi koristan savet za sledeći put kada se nađete u toj situaciji.

Novo otkriće tokom istraživanja

Za ovo novo istraživanje tim psihologa iz Evrope sproveo je dve studije s 214 zaposlenih. Tokom 1317 radnih dana, tražili su od radnika da prate kvalitet sna, raspoloženje i radnu angažovanost.

posao, razgovor, intervju
foto: Profimedia

Zbog prethodnih teorija o ulozi snage volje, koja je u ovom slučaju definisana kao sposobnost kontrole impulsa, emocija i želja, na radnom mestu, takođe su zabežili teorije učesnika o snazi ​​volje.

Kako zračiš - tako privlačiš

Istraživači su otkrili da loš san negativno utiče na emocije radnika i iscrpljuje ih, dovodi do nedostatka motivacije, šteti njihovoj sposobnosti da ostanu učinkoviti na poslu. Međutim, oni koji su verovali da im je snaga volje neograničena, prošli su i proveli dan bolje i učinkovitije od ostalih.

posao, karijera
foto: Shutterstock

U poređenju sa zaposlenicima koji su sami sebi rekli da imaju ograničene rezerve fokusiranosti i snage volje, oni koji su bili sigurniji da se mogu odupreti ometanjima i ostati usredočeni, čak i nakon lošeg sna, imali su manje šanse za kognitivnu borbu.

- Verovanje da je vaša snaga volje neograničena pomaže vam da održite svoju učinkovitost na poslu, posebno u danima kada se borite s nedostatkom sna, izjavio je glavni istraživač dr sc. Vladislav Rivkin.

karijera, promena posla, sreća, Biznis akademija, zarada, posao, stručno usavršavanje, stres, nova karijera, napredovanje na poslu, radno iskustvo
foto: Promo

Osim što su bili učinkovitiji radnici, Rivkinov tim je takođe pronašao početne dokaze da su oni koji su verovali u neograničenu snagu volje imali bolje raspoloženje i bili vitalniji od drugih, čak i nakon lošeg sna.

Mislite pozitivno!

Naravno, same pozitivne misli ne mogu nadoknaditi sve one negativne strane gubitka sna. Osim kognitivnih izazova, prethodna istraživanja govore da neadekvatan san, osim u ovom slučaju koji se odnosi na radne sposobnosti, može negativno uticati na imunološki sistem, zdravlje srca i ravnotežu šećera u krvi.

spavanje, san, nesanica
foto: Profimedia

Najbolji način jeste prioritet dati čvrstom noćnom snu. Učinite to tako što ćete u krevet ići svakog dana na vreme, pridržavajući se zdrave noćne rutine, prenosi MBG.

Kako se "podići" nakon neprospavane noći?

Ako vam je san iz nekog razloga poremećen, rezultati ove studije ukazuju na to da je najbolje prilagoditi način razmišljanja na pozitivne misli. To bi moglo pomoći da budete malo bolje raspoloženi nakon ranog ustajanja.

jutro, žena, buđenje
foto: Profimedia

Umesto da mislite da je svaka nada za dobar dan izgubljena, setite se da imate neograničenu sposobnost uma da ostanete zadovoljni.

Još uvek možete činiti ono što vam je na umu, čak i ako taj um ne želi da se podigne iz kreveta.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

01:55

NAJMOĆNIJI NAPITAK ZA IMUNITET! Započni dan čašom OVE VITAMINSKE BOMBE i gledaj ŠTA će se desiti tvom ORGANIZMU (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track