PO NAREĐENJU PIKI BLAJNDERSA: Birmingem Siti odao POČAST seriji koju obožava SRBIJA, kad vidite kako su to uradili, NAJEŽIĆETE SE!
Foto: Profimedia

teška romantika

PO NAREĐENJU PIKI BLAJNDERSA: Birmingem Siti odao POČAST seriji koju obožava SRBIJA, kad vidite kako su to uradili, NAJEŽIĆETE SE!

Zanimljivosti -

Serija Piki Blajnders (Peaky Blinders) ulazi u svoju šestu i poslednju sezonu, a kako se njena radnja dešava na ulicama predratnog Birmingema, tako je i lokalni drugoligaški klub Birmingem Siti rešio da se priključi tom slavlju.

Naime, klub je doneo odluku da klub ovog vikenda nosi svoje staro, originalno ime - Small Heath Alliance, po kvartu u kom je fudbalski klub i nastao. To ime je nosio do sredine sredine Drugog svetskog rata.

Birmingem siti
foto: Profimedia

Svi Birmingemovi profili na društvenim mrežama već preimenovani, a vraćen je i stari grb.

To je zapravo reakcija na marketinšku kampanju "Peaky Blindersa", u kojoj su, u stilu glavnih junaka serije, od Birmingemovog vođstva zatražili povratak svojim korenima, a ta zapovest je, na oduševljenje svih navijača tog kluba kao i fanova serije prihvaćena oberučke.

Prvo zvanično obeležavanje je 26. februara kada Small Heath Alliance igra sa Hadersfild Taunom, a igrači su istrčali na teren uz Nika Kejvovu "Red Right Hand" koja je i naslovna pesma Piki Blajndersa.

Što kažu, romantika na najjače, samo u Engleskoj i to na stadionu Sejnt Endruz.

Da podsetimo, nekadašnji srpski reprezentativac, Nikola Žigić, deo karijere je proveo igrajući baš za Birmingem sa kojim je 2011. godine napravio senzaciju osvojivši Liga Kup. Visoki napadač je u pobedi nad Arsenalom u finalnom meču rezultatom 2:1 bio strelac prvog gola.

Inače, utakmica je završena rezultatom 0:2 za Hadersfild.

(Kurir.rs/A.Miletić)

Bonus video:

02:43

Naša poznata GLUMICA zamalo poginula u pozorištu, tog jutra desio se pravi pakao!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track