AKO ŽELITE DA ZADRŽITE PARTNERA, OVO MORATE ZNATI: Ovnu morate da popustite, Lava uvek morate da HVALITE, Strelcu treba SLOBODA
Foto: Profimedia

ASTROLOŠKI SAVETI

AKO ŽELITE DA ZADRŽITE PARTNERA, OVO MORATE ZNATI: Ovnu morate da popustite, Lava uvek morate da HVALITE, Strelcu treba SLOBODA

Zanimljivosti -

Ako pored sebe imate srodnu dušu, partnera koji vas voli, ceni i razume, život će vam svakako biti ispunjeniji. Kako biste saznali kako zadržati određeni horoskopski znak, pomoći će vam ovaj astrološki vodič.

Ovan - Popustite mu

Ukoliko želite da sačuvate vezu s temperamentnim Ovnom, prilikom svake svađe radije odmah zakopajte “ratne sekire“ i smirite uzavrele negativne strasti. U protivnom, očekuju vas svađe bez početka i kraja, koje mogu potrajati i danima. Prilagodite se njegovim neretko egocentričnim stavovima i zahtevima, katkad ga pomilujte komplimentima, i neukrotivog Ovna pretvorićete u toplog i nežnog partnera.

Dopustite mu da oseti kako je upravo on glava porodice. Ne gušite ga ljubomorom, jer to ne podnosi i nemojte da mu branite povremene samostalne izlaske s prijateljima. On nije preterano porodični čovek, uvek žudi za promenama i događajima. Budite samostalni, dinamični i uvek spremni na uzbuđenja.

planina, zima, ljubavni par
foto: Shutterstock, Profimedia

Bik - Ne poigravajte se s osećanjima

U vezi s Bikom ćete morati da se prilagodite njegovoj tvrdoglavoj i tajanstvenoj prirodi. Nikad vam neće priznati da je pogrešio i radije će problem ugušiti ćutanjem, nego da ga reši razgovorom. Kod njih ljubav ide “kroz želudac“, stoga je pametno da što pre savladate barem osnovne kulinarske veštine.

Može vas iznenaditi neprestanom potrebom za dodirima, pažnjom i vernošću, pa se nikako ne poigravajte s njegovim osećanjima i ne pokušavajte da ga namerno pravite ljubomornim. Ceniće osobine kao što su staloženost i smirenost. I zapamtite da su Bikovi veliki hedonisti koji ne mogu da žive bez komfora, topline doma i pre svega materijalne sigurnosti. Stoga, nemojte preterivati u trošenju novca.

Blizanci - Budite mu prijatelj

Ako nastojite da smirite nemirnog Blizanca, a to vam ne uspeva, promenite taktiku. Pokušajte da živite njegovim stilom i tempom. Neka vam kuća uvek bude puna gostiju, posebno njegove rodbine i prijatelja, jer je ovo jedan od najdruštvenijih znakova. Nemojte pokušavati da ga skučite u neke sužene okvire, jer neće biti srećan – uskoro će “bežati“ iz kuće.

par u krevetu, ljubavni par
foto: Profimedia

Ne zamarajte ga ljubomornim i posesivnim ispadima i ni slučajno nemojte sputavati njegovu slobodu. Pre svega, budite mu prijatelj s kojim će moći da vodite intelektualne razgovore i ne servirajte mu odmah svoju ljubav na tacni. Blizanac obožava zakulisne igrice, osvajanja i šarmiranja. Takav je i u seksu, voli raznovrsnost u spavaćoj sobi, pa možete i da ga odbijete ako spadate u previše staromodne tipove.

Rak - Pružite mu porodični mir

Za razliku od vrcavih Blizanaca, Raka je mnogo teže pridobiti u svoje ljubavno gnezdo i tamo ga zadržati. U neprekidnom strahu od emotivnog gubitka, zatvaraju se u svoju intimnu školjku, ne pokazujući šta misle i osećaju. Za pripadnike ovog znaka potrebno je imati puno strpljenja, ali i živaca. Neretko je teško podneti njihove promene raspoloženja i uvredljivost kojoj su skloni. Kada se naljute, znaju da ćute namerno danima.

Ako želite da očuvate svoju ljubavnu vezu s ovim velikim emotivcem, treba da ga neprestano “hranite“ toplinom, pažnjom, odanošću i barem jedanput dnevno izjaviti mu ljubav. Rakovi su neretko jako vezani za porodicu, posebno za majku, pa nemojte nikad njegovu porodicu ogovarati pred njim. Kao i kod Bika, i Rakovima ljubav ide kroz želudac, pa će ceniti partnerku koja je vešta u kuvanju. Ljubomoru dozirajte, ali mu je ipak pokažite – biće to siguran znak da ga dovoljno volite.

Lav - Uvek ga hvalite

Umišljeni Lavovi neretko imaju visoke kriterijume u izboru partnera. Ako želite da zadržite njegovu ljubav, morate da budete poslovno uspešni (da može da se hvali okolo), samostalni, materijalno potkovani i samosvesni. Dakle, njihov ljubavni izbor svodi se na osobu atraktivnog izgleda, a ako se zaljube, teško prekidaju vezu i sposobni su da podnesu veliku žrtvu u ime ljubavi. Ako vas je sudbina odvela u “lavlji zagrljaj“, poštujte njegova konzervativna načela.

ljubavni par
foto: Profimedia

Budite uvek doterani, uredni, dobro odeveni i pridobićete naklonost svakog Lava. Voleće vas ako se lepo ponašate u društvu i pritom ga javno hvalite. Ono što ne može da podnese je da ga za sitnicu kritikujete, ili da to radite pred njemu važnim ljudima. Panično se boje da budu osramoćeni u društvu, stoga za svog Lava uvek imajte pokoju lepu reč ili kompliment, neće vam to zaboraviti. Koliko dajete njemu, toliko će i on uzvratiti vama. Dopustite mu da bude glava porodice.

Devica - Ne rasipajte, nego štedite novac

Ako tražite formulu za uspeh braka ili veze s Devicom, onda se preobrazite u pedantnu, realnu, štedljivu i poslovnu osobu. Ovaj znak ne podnosi lenje i pasivne ljude jer su i sami veliki radoholičari. Ne vole ni kad njihov partner ne zna da raspolaže novcem. Pomirite se sa spoznajom da će vaša veza biti lišena romantike i slatkih uzbuđenja – Devica za to naprosto nema vremena.

To je znak koji po ceo dane radi i stvara za porodicu. Za Devicu je vreme novac, stoga veći deo svoje energije ulaže u posao, a to zahteva i od svog partnera. Međutim, ako joj pružite duhovnu, intelektualnu raznovrsnost, sigurno će želeti da ostane s vama, jer Devicu privlače jako pametni ljudi.

ljubavni Par
foto: Shutterstock

Vaga - Zaboravite na grubost i svađe

Ako neodoljivu Vagu pokušate da smestite u okvire prosečnog života, pobeći će kud je noge nose. Njoj su preko potrebni aktivni društveni život, lepa odeća i putovanja da bi se osećala srećnom. Nemojte je pretvarati u tipičnog porodičnog čoveka jer ona to nije. Mora da ima svoje društvo u koje će pobeći nakon posla. Ne pokušavajte da je izlečite od potrošačke ovisnosti.

Ona voli lepe stvari. Njena ljubav biće večni plamen ako je budete okruživali pažnjom i često je darivali. Biće srećna i sa sitnicom, bitno da je poklonjeno od srca. Takođe, nemojte da joj branite njena kretanja u gradu i druženje s prijateljima jer je njoj to jako važno. Ona će biti odlična domaćica, supruga i majka, ili ako je muško, suprug, ali ne smete prema njoj da budete grubi, netolerantni i drski.

Škorpija - Pokažite koliko ste strastveni

Da biste mogli da podnesete zajednički život sa Škorpijom, morate da imate razumevanje za njegovu strastvenu narav, koja neizostavno uključuje ljubomoru i posesivnost. Prilično je zahtevan i život s njim nije lak. Međutim, kad voli, voli iskreno i duboko. Budite staloženi i smireni, što će vam pomoći da mirno podnosite njegove ironične upadice i sitne provokacije.

Škorpija ne podnosi dosadu i predvidivost, posebno ne u spavaćoj sobi, pa se potrudite da intimni život češće osvežite nečim novim i provokativnim. Probudite mu maštu, naslutite uzbuđenje, pa se namerno povucite. Dokle god je na intimnom planu zadovoljan s vama, nikad neće baciti pogled na neku treću osobu.

Ljubavni par, Ljubav
foto: Profimedia

Strelac - Dajte mu više slobode

Budete li bili previše ljubomorni i posesivni, to može biti dovoljan razlog da Strelac odleprša iz vašeg života. Najveći zodijački optimisti ovog znaka zaljubljeni su u život i mrze bilo kakva ograničenja, a najviše ljubavne okove. Godi im partnerova načitanost i školovanost. Strelci vole vesele i optimistične ljude, stoga ih možete odbiti ako često menjate raspoloženja ili ste previše depresivni.

Ako želite da uskladite otkucaje svoga srca s njegovim, pobrinite se da svaki vaš novi ljubavni dan obiluje akcijom, uzbuđenjima i izazovima. Iznenadite ga izletom u nepoznato ili putovanjem u strane zemlje. Ne pokušavajte da ga zatvorite u četiri zida svoje ljubavi, jer će istog trenutka razmišljati kako da pobegne od vas.

Jarac - Cenite njegovu potrebu za sigurnošću

Ako ozbiljnom Jarcu predložite pustolovna putovanja, sigurno ćete biti zatečeni hladnim i nezainteresovanim izrazom njegovog lica. Za njega je ljubav nešto poput poslovnog ugovora koji sadrži stavke kao što su odgovornost, štedljivost, ozbiljnost i postojanost. Ne podnosi patetične izlive emocija i nežnosti. S njim se pomirite s rutinskim životom, lišenim prevelikih izazova.

Ljubavni Par, Zena
foto: Shutterstock

Jarac je ozbiljan i odgovoran čovek koji iste osobine traži i od partnera. Ako ste previše lepršavi, lenji ili neodgovorni, vaše šanse kod njega se drastično smanjuju. Budite skromni i štedljivi. Ne strahujte da će lako otići iz vašeg života. Njegova stabilnost je neumoljiva – vrlo su verni i ne varaju. Međutim, ako vi to njemu učinite, nikad vam neće oprostiti.

Vodolija - Ne branite mu druženja i zabavu

Za razliku od ozbiljnih Jarčeva, nepredvidivu Vodoliju je teško smestiti u okove porodičnog života. Ako ste bili dovoljno uporni i uspeli da ostvarite svoj naum, onda zaboravite na posesivnost i na klasične bračne okvire. Pokušate li da sputate njegovu slobodu kretanja, bićete "nagrađeni" nesavladivim besom. Vodolijino srce biće vam odano ako ljubavno gnezdo ispunite smehom, dopustite pristup njegovim prijateljima i zauvek ostavite otvorena vrata za njegove izlete u slobodu.

Ljubavni Par, Zena
foto: Shutterstock

Pobrinite se da vaš društveni život bude obogaćen odlascima na koncerte, u bioskop i na različita primanja. U spavaćoj sobi budite skloniji eksperimentima, jer ovaj znak voli iznenađenja te vrste. Nemojte ga ni u čemu sputavati jer mu je lična sloboda na prvom mestu. Ne ogovarajte njegove prijatelje jer su mu jako bitni, a još gore ćete uraditi ako mu branite da ih često viđa.

Ribe - Zajedno potražite sigurnu ruku

Senzibilne Ribe zadovoljiće se mirnijim životom udvoje, koji neće biti opterećen izazovima i uzbuđenjima. Oni ne vole prevrtljive ljude na koje se ne mogu osloniti, Riba uvek traži sigurnu ljubavnu luku i partnera koji će je čvrstom rukom voditi kroz život. Nikad joj život nemojte servirati u previše grubom izdanju, imajte strpljenja za nju i njene česte promene raspoloženja.

Ovim romantičnim dušicama potrebno je puno ljubavi i nežnosti jer će vas u protivnom iznenaditi suzama. Ne podnose grubost i prilično su zahtevne kad su emocije posredi. Napunite svoje emotivne baterije, te joj svaki dan pokažite svoju odanost i privrženost. Ne zaboravite da joj šapnete na uho da je volite najviše na svetu – vašem braku ili vezi je zagarantovan uspeh.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

06:23

Etnolog i astrolog objasnili kako izbeći LOŠU karmu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja