ODBIJALA DA PLATI RAČUN, PA OSTALA BEZ ZAMKA! Skoro 25 godina duga stalo u više od MILION funti: Žena očajna jer ne živi više tu!
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

ODBIJALA DA PLATI RAČUN, PA OSTALA BEZ ZAMKA! Skoro 25 godina duga stalo u više od MILION funti: Žena očajna jer ne živi više tu!

Zanimljivosti -

Vlasnica zamka Nokderi je iseljena nakon što je odbila da plati račun koji je usled kamata i kazni od 30.000 funti. Sada je ovo prelepo zdanje na tržištu nekretnina sa početnom cenom od 1,25 miliona funti.

Nokderi, na zapadnoj obali Škotske, dizajnirao je arhitekta Aleksander Grik Tomson i nalazi se na A-listi, uglavnom zbog svog kitnjastog i bogato opremljenog enterijera, koji se smatra jednim od najboljih u zemlji.

zamak, dvorac, Francuska, napušteno, Šato du la Mot-Šondenije
foto: Profimedia / GUILLAUME SOUVANT / AFP

Prethodni vlasnik viktorijanske vile u blizini sela Kouv, u Danbartonširu, bila je 72-godišnja Marijan van Overvel, koja je bankrotirala nakon što je više puta odbijala da plati račun u vezi sa poslom koji je vodila devedesetih godina prošlog veka, kada se bavila proizvodnjom svadbene odeće.

Njeno konstantno odbijanje da plati dug, povećalo je sumu na 30.000 funti, nakon čega je imenovan stečajni upravnik kako bi preuzeo kontrolu nad njenom imovinom, ali Van Overvelova se borila protiv stalnih pokušaja da bude iseljena, da bi se vila prodala kako bi njeni poverioci bili isplaćeni.

Pošto je 2000. godine bankrotirala zbog neplaćenih naknada, Van Overvelova je prenela vlasništvo nad Nokderijem na svog brata Džordža Amila i nastavila da živi tamo sa njim i njegovom porodicom. Prošlog leta njihova pravna bitka je okončana na najvišem sudu Škotske, kada je odbijen njihov zahtev protiv dekreta kojim im se nalaže da svi napuste imovinu. Iseljeni su u martu.

zamak, dvorac, Francuska, napušteno, Šato du la Mot-Šondenije
foto: Profimedia / GUILLAUME SOUVANT / AFP

Vila, koja je izgrađena sredinom 19. veka, nalazi se iznad jezera Loh Long, prodaje se preko agencije za nekretnine Strutt & Parker Shepherd Geodete.

Sa šest spavaćih soba, četiri sobe za prijem i mnoštvom originalnih karakteristika, uključujući jedinstvene galerije u enterijeru, kamine, vitraže, kamene ukrase, obloge od drveta... potencijalni kupci su ipak upozoreni da je imovini potrebna „opsežna nadogradnja i renoviranje".

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:57

HIDROELEKTRANA VUČJE: Srpski čuvar vremena i industrije dvadesetog veka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track