BILA SAM I PARADAJZ TURISTA I U LUKSUZNIM HOTELIMA, EVO ŠTA SE VIŠE ISPLATI: Lidija objasnila sav besmisao RATOVA na mrežama
Foto: Shutterstock

OBJASNILA

BILA SAM I PARADAJZ TURISTA I U LUKSUZNIM HOTELIMA, EVO ŠTA SE VIŠE ISPLATI: Lidija objasnila sav besmisao RATOVA na mrežama

Zanimljivosti -

Letovanje s porodicom većini budi slične uspomene - komad hleba namazan paštetom, vakuumirani suhomesnati proizvodi, sendviči s paradajzom i šunkom... Iako to nije nikakav luksuz, upravo takva letovanja stvaraju uspomene za ceo život.

S tim bi se složila i jedna članica Fejsbuk grupe u kojoj korisnici dele svoja iskustva s letovanja u Grčkoj.

Naime, jedna Lidija je na ličnom primeru uporedila All Inclusive letovanje s čuvenim paradajz turizmom. Iskusila je i jedno i drugo, te je ljude između ostalog podsetila na motiv odlaska na more.

Njenu objavu iz Fejsbuk grupe "Live from Greece" prenosimo u celosti:

letovanje, Paradajz Turizam
foto: Printscreen/Facebook

Hrana u sopstvenoj režiji vs polupansion/all inclusive

Mišljenja sam i jedno i drugo, upravo kako okolnosti nalažu. Dok sam letovala sa roditeljima, to su uglavnom bile destinacije po bivšoj SFRJ, nakon toga Bugarska, i retko Grčka. Išli smo sopstvenim vozilom i nosili smo delux hranu od kuće - mnogo lepše i ukusnije nego što smo jeli kod kuće. Razumljivo, putujemo autom, nosimo šta nam se dopada, idemo na more zbog mora.

Kad je dete poraslo, a nije se potpuno finansijski osamostalilo, otišlo prvi put na more bez roditelja - napravilo je katastrofalnu grešku jer nije ponelo ono što mu se dopada za jelo, a u restoranima nije imalo naviku, a niti džeparac da jede. Svake noći pred spavanje su se tom detetu ukazivale one čajne kobasice, tvrdi i slani kačkavalj u crvenom omotu, šunka u trouglastoj konzervi, sirevi..... Ali nije poklekla da sedne u neki restoran. Eventualno se čašćavala smokvama - jer su pune oksidanata i prostih šećera i sladoledom na točenje - jer osvežava i diže iz mrtvih - autorka ima nizak pritisak.

Onda su usledila putovanja i putovanja. Ništa nabudženo i fensi, ali, možda za balkanske pojmove izgleda tako.

Paradajz Turizam
foto: Shutterstock

Odeš ovamo, odeš onamo, negde autom, negde busom, negde vozom, negde avionom, a neretko kombinacija svega pomenutog. Tada ne možeš, jer prosto nemaš uslova, da nosiš onu preukusnu čajnu i original kačkavalj, niti da kupuješ na pijaci od lokalaca - ukoliko si otišao na odmor u resort a ne u backpacker-sku avanturu.

Iako glasam za tzv. morsku hranu koju su moji roditelji nosili od kuće na more, nisam ni imuna na fantastičan turski kravlji beli sir, paradajz, masline i neoljušten krastavac koji nam serviraju u hotelu na bazi polupansiona u turskim odmaralištima.

Ono, na šta želim da skrenem pažnju je to da ljudi treba da sagledaju okolnosti. Jer, eto.... ja nekad nosim hranu i putujem sopstvenim vozilom, a nekad letim avionom i idem u resort sa kompletnom ponudom. Jer na more se ide zbog mora, vode, plaže, jutarnjih šetnji obalom, udisanja joda i inhalacije.", napisala je ona.

porodica, Plaža
foto: Trevor Adeline / Caia Image / Profimedia

Iako svaka slična objava izazove haos u komentarima, s ovim to nije bio slučaj. Zapravo, mnogi su se s Lidijom složili, te pohvalili ono što je napisala.

"Šunka u konzervi, nezaobilazni rekvizit letovanja na Jadranu 70-ih i 80-ih. Mogla bih da potpišem tekst iz ove objave. Eto, i šunka može izazvati nostalgična sećanja..."

"Naravno da se na more ide zbog mora...ali čovek mora i da jede kad ogladni. Da li će pojesti sendvič na plaži ili će ručati u taverni sasvim je nebitno. Bitno je samo da bi se neki podsmevali takozvanim paradajz turistima. Prelepa objava!", samo su neki od komentara.

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:17

LOŠE VESTI ZA SRBE KOJI PLANIRAJU LETOVANJE U GRČKOJ: Rat u Ukrajini DRASTIČNO uticao na cene MNOGI ĆE SE RAZOČARATI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja