OTIŠLA DO BANKE, PA NESTALA BEZ TRAGA: Slučaj lepe tinejdžerke zauvek ostao MISTERIJA! Sumnjalo se na SATANISTIČKI KULT! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

NERAZJAŠNJENO

OTIŠLA DO BANKE, PA NESTALA BEZ TRAGA: Slučaj lepe tinejdžerke zauvek ostao MISTERIJA! Sumnjalo se na SATANISTIČKI KULT! (VIDEO)

Zanimljivosti -

Teško je pojmljivo da neko može da nestane bez traga i da se apsolutno nikada više ne pojavi nijedna naznaka koja bi policiju dovela bliže sudbini nestale osobe. Keli je bila atraktivna tinejdžerka koja je nestala 5. januara 1992. u gradiću Gilmeru u Teksasu.

Nestanak i rasečena guma

Kao i većina američkih tinejdžera sedamnaestogodišnja Keli je išla u srednju školu i radila, a te večeri je po običaju otišla nakon odrađenog posla u video-klubu da uloži novac u noćni trezor banke, ali u auto se nije vratila. Ujutru je na parkingu auto pronašao njen očuh. Jedna automobilska guma je bila rasečena, a njene stvari su bile unutra, ali ne i ona. Gumu je rasekao sedamnaestogodišnji Majkl Bibi, koji je zbog toga uhapšen, ali je brzo izašao na slobodu jer navodno sa slučajem nije imao veze. Nadzorna kamera je pokazala da je neko novac uložio u trezor banke, ali to je bilo sve. Snimak je bio vrlo nejasan, pa nije poznato da li je novac uložila ona ili neko drugi. Istraga je zapravo zapala u slepu ulicu.

Upletanje satanističkog kulta

Policija je kao glavnog osumnjičenog imenovala njenog dečka Krisa Dentona, koji je slovio za temperamentnu osobu koja lako gubi živce, ali vrlo brzo se i taj smer istrage izjalovio. Dve godine nakon Kelinog nestanka pojavila se priča da iza ubistva stoji satanistički kult u kojem je učestvovala marginalna porodica Ker, a koju su obeležila seksualna zlostavljanja dece, neuredan život i siromaštvo. Uskoro je protiv porodice, kao i glavnog istražitelja na slučaju Brauna podignuta optužnica za pripadnost kultu i moguće ubistvo Keli. No novi istražitelji koji su se pozabavili ovim optužnicama su ih sve odbacili kao neosnovane. Porodica Ker je oslobođena optužbi, kao i glavni istražitelj. Iako je on pušten na slobodu, zaradio je mrlju u karijeri koju više nije mogao da izbriše.

Poslodavac pedofil

Nekadašnji Kelin dečko je umro 2004. od raka, a do kraja je tvrdio da s ubistvom nema veze, niti je policija ikada pronašla bilo kakvu poveznicu koja bi ga dovela bliže Kelinom nestanku. Njen poslodavac Džo Dejvid Henri je kasnije optužen za posedovanje dečje pornografije, ali policija ga nije ni nakon toga tretirala kao osumnjičenu osobu.

Šta se dogodilo s Keli i danas je misterije, trideset godina kasnije.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:04

MISTERIJA U SRCU SRBIJE: Meštani tvrde da u selu kod Arilja postoje piramide

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track