UKLETI HOTELI KOJE OPSEDAJU DUHOVI POZNATIH! Oni su večni dom rokera i prinčeva OPTUŽENIH ZA UBISTVO, ali i tužnih lepotica!

strah i trepet

UKLETI HOTELI KOJE OPSEDAJU DUHOVI POZNATIH! Oni su večni dom rokera i prinčeva OPTUŽENIH ZA UBISTVO, ali i tužnih lepotica!

Zanimljivosti -

Neki hoteli reputaciju turističke atrakcije grade kao "ukleta mesta", a i među tim ukletim hotelima postoje VIP podele. Neke od njih pohode "obični" duhovi, a neke Merlinka, Sid Višis, Napoleon...

Hotel, Soba, Mini Bar
foto: Profimedia

Čelsi hotel je jedan od zaštitnih znakova Njujorka. Leonard Koen mu je posvetio pesmu, a Endi Vorhol, Artur Miler, Džimi Hendriks, Džim Morison i mnoge druge zvezde smatrale su ga domom. Za neke od njih se priča da im je Čelsi zaista i ostao "večni dom". Zaposleni navodno najčešće sreću duh Sida Višisa iz Sex Pistolsa, koji je bio optužen za ubistvo svoje devojke Nensi, dok su živeli u ovom hotelu.

Ako usred noći u holivudskom Ruzvelt hotelu čujete zvuk trombona, to znači da se duh glumca Montgomerija Klifta vratio u sobu 928, u kojoj je svojevremeno odsedao. Ipak, zvezda ovog hotela je duh Merilin Monro, koji se, navodno, pojavljuje u ogledalima.

Hotel Langam je otvoren 1865. godine u Londonu kao luksuzni hotel za slavne goste, plemiće, a izgleda i - duhove. Naravno, ne bilo kakve duhove. Gosti koji su tamo odsedali pričali su da viđaju duha nemačkog princa koji je ubio svoju ženu, pa sebe na njihovom medenom mesecu.Tu je i duh Napoleona III koji je u Langamu proveo poslednje dane u egzilu, a sada opseda podrum. Navodno, duhovi najviše vole sobu 333 - koju, naravno, možete bukirati po specijalnoj ceni.

Stenli hotel je bio inspiracija Stivenu Kingu za “Isijavanje”, nakon što je 1974. godine odseo u sobi 217, pa ne čudi što će svako ko tamo provede noć tripovati da je čuo dečije glasove sa hodnika. Gostima hotela su na raspolaganu noćne ture, boravak u sobi s duhovima...

Inače, King nije jedini zaslužan za reputaciju ukletog mesta. Hotel je izgrađen 1909. godine u Estes Parku, a mnogi veruju da su prvobitni vlasnik F. O. Stenli i njegova žena Flora i dalje prisutni - i ludo se zabavljaju, budući da ih najčešće "viđaju" u bilijar sali i muzičkoj sobi.

U ukletim hotelima nema mesta za smeh - osim ako nije u pitanju Šato Marmon (Chateau Marmont) u Holivudu. Njega pohodi duh komičara Džona Belušija, koji je 1982. preminuo u Bungalovu 3 pošto se predozirao heroinom i kokainom. Uglavnom ga vide deca, koja ga zovu "smešni čika".

(Kurir.rs/Noizz)

Bonus video:

00:30

Češka policija opkolila hotel u kom odsedaju srpski košarkaši (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track