RADNIK U RESTORANU BRZE HRANE RAZOTKRIO NAJVEĆU PREVARU: Evo zašto nam u piće stavljaju MNOGO LEDA! Na JEDNU STVAR obratite pažnju
Foto: Printscreen Tik Tok

MNOGI OVO NISU ZNALI

RADNIK U RESTORANU BRZE HRANE RAZOTKRIO NAJVEĆU PREVARU: Evo zašto nam u piće stavljaju MNOGO LEDA! Na JEDNU STVAR obratite pažnju

Zanimljivosti -

U većini restorana brze hrane piće se poslužuje uz mnogo leda, uglavnom uz izbor da li ćete malo, srednje ili veliko. Međutim, ono o čemu mnogi možda nisu ni razmišljali jeste zašto je to tako.

Odgovor na to pitanje dao je korisnik društvene mreže TikTok, Džejson Mora.

Džejson je inače zaposlen u jednom američkom lancu restorana brze hrane, te je odlično upoznat sa svim trikovima sličnih ugostiteljskih objekata.

@jasonmora2 #answer to @flycon_hanzo This is a repost, I didn’t give this drink out? Just showing how easy ice can fill up the cup #repost #dunkin #fypシ #fyp #xyzbca #ImoniCarly #BigComfy ♬ original sound - Jason?

On tvrdi da je količina tečnosti u srednjoj i velikoj opciji praktično ista ako naručujete s ledom.

- Uzmete čašu s bilo kojim pićem i u nju stavite led. Zatim iz jedne čaše u drugu prelijete samo tečnost, bez leda. Dobijate samo pola količine tečnosti u odnosu na ono što biste dobili da ste naručili piće bez leda. Ukratko, naručite piće bez leda, tečnost će napuniti celu čašu. Ako naručite piće s ledom, tečnost napuni samo pola čaše jer drugu polovinu zauzima led.

Njegovo otkriće šokiralo je mnoge korisnike TikToka, ali bilo je i onih koji su rekli da za ovo znaju odavno i da nikada ne naručuju piće s ledom upravo zato što ne žele da plate takvu ”prevaru”.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:57

TIKTOKER ZGROŽEN PRIZOROM NA LETOVANJU U HRVATSKOJ: Skočio je u more, a onda video nešto od čega mu se ŽELUDAC PREVRNUO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track