MILICA IZ POTERE IZGOVORILA RUŽNU REČ USRED KVIZA: Takmičar pokazao VIŠE ZNANJA od nje, ona odmah PLANULA, pa joj izletelo OVO!
Foto: Printscreen YouTube

IZELETELO JOJ

MILICA IZ POTERE IZGOVORILA RUŽNU REČ USRED KVIZA: Takmičar pokazao VIŠE ZNANJA od nje, ona odmah PLANULA, pa joj izletelo OVO!

Zanimljivosti -

Milica Jokanović, tragačica u kvizu "Potera", šokirala je u prošlonedeljnoj epizodi kada je na javnom servisu rekla "ima 3 sata da se palamudi", posle odgovora takmičara na jedno pitanje. Ona je iskoristila reč koja kod nas ima pogrdan prizvuk i govori se žargonski, i u neformalnom govoru ljudi kad čuju tu reč imaju nelagodnost i smatraju da ih neko vređa.

Tragačica je bila pomalo "iznervirana" jer je takmičar Kristijan znao više od nje, pa je Milica htela da pokaže da i ona ipak ponešto zna. Pitanje oko kojeg je došlo do "konflikta" je glasilo: "Teritorija koje države zahvata najviše vremenskih zona", a ponuđeni odgovori su bili Rusija, SAD i Francuska.

Oboje su znali odgovor na dato pitanje, s tim što je Kristian detaljno objasnio koliki broj kolonija "spada" pod Francusku i da je to razlog zašto ta teritorija zahvata najviše vremenskih zona.

Inače, reč ''palamuditi'' je izvedeni glagol (nikako pridev) od ''palamuda''-sto na grčkom znači "odvratan zadah iz usta", po ovom bi se (u prenesenom značenju) izvedenica pripisala osobama koje pričaju tj. filozofiraju u prazno i beskorisno, jer takva priča podseća na zadah iz usta, onoga ko priča nepotrebne stvari, prenosi Mondo.

Odnosno, osoba koja ''mlati praznu slamu'' odnosno filozofira, i ne daje poentu, kažemo da ''palamudi''. Ta osoba lupeta aktivno pasivnu glupost bez nekog određenog čvrstog i stabilnog stava. Takođe, možemo reći da osoba koja ''palamudi'' demonstrira akumulirano znanje koje nema svrhu i ne vodi ničemu, više je narodski izraz koji se može čuti u kafanama, na veseljima ili raspravama.

(Kurir.rs/ Mondo)

Bonus video:

29:13

KVIZ-S04-EP60

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track